Niţă: "România doreşte să devină o piaţă regională de energie"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 9 ianuarie 2013

România doreşte să devină o piaţă de referinţă, regională, din punctul de vedere al vânzării şi cumpărării de energie, fiind interesată în investiţii majore în acest domeniu, a declarat, ieri, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Guvernul Ponta este decis să îi sprijine pe toţi cei care doresc să investească în acest domeniu strategic pentru România. Noi dorim să devenim o piaţă de referinţă, regională în această zonă a Europei, din punctul de vedere al vânzării şi cumpărării de energie şi suntem interesaţi în investiţii majore în domeniul energiei. Toţi cei care doresc să investească în energie vor avea tot sprijinul necesar din partea Guvernului. Partea din Ministerul Economiei care se ocupă de energie are această responsabilitate de a atrage cât mai multe fonduri în direcţia retehnologizării producţiei de energie electrică pentru a putea avea un preţ competitiv şi pentru a reuşi ca România să fie un jucător principal în această parte a Europei".

În ceea ce priveşte energia regenerabilă, Constantin Niţă a afirmat că în România există aproape 2.000 de MW care intră în sistemul energetic naţional şi mai sunt proiecte de 21.000 de MW. Domnia sa a subliniat: "Suntem într-o inflaţie de proiecte şi, probabil, că sistemul aşa cum este acum nu va putea susţine o asemenea infuzie de energie, dacă nu realizăm şi alte capacităţi de transport. Sunt foarte multe proiecte, având în vedere faptul că Româ­nia este singura ţară din UE care oferă cele mai multe facilităţi în certificatele verzi".

Ministrul delegat pentru energie a mai afirmat că pentru a deveni un exportator viabil de energie pe piaţa internaţională, România trebuie să aibă reţele de interconectare, capitol la care ţara noastră nu stă foarte bine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb