Noi fonduri pentru exproprierile necesare Centurii Capitalei

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 13 mai 2008

Noi fonduri pentru exproprierile necesare Centurii Capitalei

Ministerul Transporturilor va aloca circa 22.800 de lei pentru exproprierea a peste 190 de loturi de teren şi imobile pentru extinderea la patru benzi a Centurii de Nord a Capitalei. Potrivit expertizei, pentru realizarea lucrărilor pe tronsonul care face legătura între DN 1 şi DN 2, va fi expropriată o suprafaţă totală de peste 52.000 mp, pe care se află 64 de imobile ce vor fi afectate de execuţia lucrărilor.

Potrivit Rompres, în total, vor fi expropriate 192 de loturi de teren aparţinând unor persoane fizice şi unor companii, precum "Romvac Company", "Gemini Corporation", "Romglasd Trading" SRL, "Astra Holding", "Phillip Morris Româ­nia", "Fan Courier". Centura de nord a Capitalei va avea patru benzi de circulaţie începând din noiembrie 2009, după finalizarea lucrărilor de extindere care au fost inaugurate la sfârşitul lunii aprilie pe două din cele trei tronsoane.

Lucrările de extindere şi de completare a centurii de nord a Bucureştiului vor costa 70 milioane de euro, acestea fiind împărţite pe trei tronsoane. O secţiune este între DN2 şi DN1, unde lucrează compania românească "Romstrade", între DN1 şi DN1A - executantul fiind compania austriacă "Alpine" şi între DN 1A şi DN 7 lucrările de construire fiind atribuite companiei elene "Aktor".

Centura de nord va avea trei pasaje rutiere unul în zona căii ferate din apropierea podului Băneasa pe DN1, un pasaj suprateran la intersecţia cu DN1A, iar al treilea pasaj rutier suprateran va fi ridicat la intersecţia dintre Centura ce va fi construită între Mogo­şoaia şi Chitila şi DN 7 (Bucureşti - Piteşti).

Ministerul Transporturilor a publicat, în data de 5 mai, anunţul pentru preselecţia constructorilor care vor extinde la patru benzi şi Centura de sud a Capitalei, care urmează să fi împărţită tot în trei tronsoane. Termenul de execuţie pentru cele trei tronsoane va fi tot de 18 luni, lucrările urmând să demareze în luna iunie. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Transporturilor Centura actuală a Capitalei va avea patru benzi pe sens pe toată lungimea ei la jumătatea anului 2010.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb