Nuclearelectrica îşi va majora capitalul cu 0,41 milioane lei

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 ianuarie 2019

Nuclearelectrica îşi va majora capitalul cu 0,41 milioane lei

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN), au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) de vineri, 4 ianuarie, majorarea capitalului social al producătorului de energie cu circa 0,41 milioane de lei, potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB) la finalul săptămânii trecute.

Majorarea se va efectua prin aportul în natură al statului, cu un teren din Cernavodă, în suprafaţă de 34.170 metri pătraţi, după obţinerea certificatului de atestare a proprietăţii emis de Minis-terul Industriei şi Resurselor, potrivit comunicatului.

De asemenea, în informarea trans-misă bursei, compania mai arată că operaţiunea se va realiza şi prin aportul în numerar al celorlalţi acţionari, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă de către aceştia în oferta publică care va fi derulată de către societate, în contextul în care valoarea menţionată a terenului, înainte de actualizarea cu indicele de inflaţie, este de circa 0,239 milioane de lei, aceasta fiind estimarea Nuclearelectrica.

"Valoarea exactă a terenului reprezentând aportul în natură al Statului Român va fi stabilită de experţi desemnaţi de Oficiul Registrului Comerţului", se mai arată în comunicatul emitentului, în care se adaugă: "Fiecare titlu nou emis în schimbul aportului în natură şi numerar va avea o valoare nominală de 10 lei/acţiune. După expirarea termenului de exercitare a drepturilor de preferinţă, toate acţiunile nesubscrise vor fi anulate".

După primele nouă luni ale anului trecut, Nuclearelectrica a obţinut un profit net de circa 321 milioane lei, în creştere cu 28,3% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2017, în condiţiile în care veniturile din exploatare din intervalul 1 ianuarie - 30 septembrie 2018 s-au ridicat la valoarea de 1,574 miliarde lei, în urcare cu 12,31% faţă de acelaşi interval al anului precedent.

Compania are o capitalizare de piaţă de circa 2,55 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb