O filială a "Imotrust" a preluat 34% din drepturile de preferinţă ale dezvoltatorului imobiliar

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2010

Firma Asco, filială a Imotrust (ARCV), a preluat luni de la mai multe societăţi din grupul Codlea - Imotrust din Arad, 34,32% din drepturile de preferinţă emise în cadrul unei majorări de capital a dezvoltatorului imobiliar, în valoare de 30,88 milioane lei, potrivit Mediafax.

Cele 106 milioane de drepturi de preferinţă au fost achiziţionate pentru suma de 53.000 de lei, potrivit unei informări transmise marţi Bursei de intermediarul tranzacţiei, firma de brokeraj IFB Finwest.

Titlurile au fost cumpărate la preţul de 0,0005 lei, cu 44,45% sub cotaţia de vineri.

În şedinţa busieră de luni un grup de 10 firme din grupul Codlea - Imotrust din Arad, controlat de omul de afaceri Alexandru Bercea, au vândut puţin peste 106 milioane de drepturi de preferinţă emise în cadrul majorării de capital de la dezvoltatorul imobiliar.

Un alt vânzător a fost directorul financiar al Imotrust, Victor Chebeleu, care a cedat 158.300 de drepturi, pentru 79 de lei.

Miercuri este ultima zi de tranzacţionare a drepturilor de preferinţă la BVB. Titlurile au fost listate la începutul lunii iunie, însă exceptând tranzacţiile realizate luni, investitorii au transferat volume reduse de drepturi de preferinţă.

Acţionarii Imotrust au aprobat, la 26 ianuarie, dublarea capitalului social al companiei, de la 30,88 milioa­ne lei la 61,76 milioane lei, prin aport în numerar.

Pentru suplimentarea capitalului, Imotrust a emis 308,8 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei, potrivit deciziilor acţionarilor. Pentru a putea achiziţiona o acţiune nouă, fiecare investitor trebuie să deţină un drept de preferinţă.

Cu banii obţinuţi din majorarea de capital, Imotrust intenţionează să înceapă în acest an patru proiecte imobiliare în valoare cumulată de 18,6 milioane euro şi să continue lucrările la un ansamblu rezidenţial.

Imotrust a fost înfiinţată în anul 2006, prin fuziunea a şase societăţi membre ale grupului Codlea din Arad, şi activează pe piaţa imobiliară, de construcţii civile şi industriale. Compania este controlată indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea, care deţine în prezent 69,19% din acţiuni.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb