Oferta de acţiuni Digi garantate pentru micii investitori, subscrisă integral din prima zi

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 29 aprilie 2017

Oferta de acţiuni Digi garantate pentru micii investitori, subscrisă integral din prima zi

Per total, s-a subscris peste 40% din tranşa pentru retail

Oferta de retail garantată Digi ("RCS & RDS"), pentru persoane fizice, ce cuprinde 534.000 de acţiuni şi care a fost lansată vineri dimineaţă, a fost cumpărată integral în doar o oră şi jumătate, potrivit News.ro. Brokerii consultaţi spun că domeniul de tehnologie în care activează grupul "RCS & RDS" este cel mai căutat sector de către investitori şi estimează că oferta publică va fi suprasubscrisă de trei-patru ori în perioada de derulare.

O persoană fizică a putut cumpăra maximum 267 de acţiuni, la un preţ maxim de 56 de lei.

Ovidiu-George Dumitrescu, directorul general adjunct al casei de brokeraj "Tradeville", a declarat vineri, pentru agenţia citată: "Este un brand cunoscut şi cea mai mare ofertă publică privată de la Bursa de Valori Bucureşti. Cred că aceste două considerente au cântărit mult la ritmul alert de subscriere. Trebuie menţionat şi mecanismul ales pentru tranşa garantată ("primul venit, primul servit"), care a făcut ca sentimentul urgenţei să crească şi mai mult".

Domnia sa afirmă că vineri s-a subscris întreaga cantitate garantată în aproximativ o oră şi jumătate de la deschiderea subscrierilor, în timp ce, în total, din cantitatea alocată investitorilor individuali s-a subscris un procent de circa 42%.

"Atâta timp cât listarea se va constitui într-o poveste de succes atât pentru companie, cât şi pentru acţionarii din IPO, avem şansa ca ea să atragă mult mai mulţi noi emitenţi la bursă, emitenţi care prin emisiunea de acţiuni să îşi întărească structura de capital şi să poată genera creştere şi prosperitate pentru întreaga economie", a precizat Ovidiu Dumitrescu.

Brokerii argumentează că domeniul de activitate al Digi este în topul preferinţelor investitorilor la nivel mondial.

Brokerul Adrian Simionescu a afirmat: "S-au subscris cele de pe tranşa de retail. Este prima companie de calibru din sectorul IT, televiziune, Internet, care se listează, domeniul high-tech este cel mai căutat sector de către investitori. Când văd astfel de oportunităţi, ei nu le ratează. Şi este normal ca acesta să fie motorul creşterilor viitoare".

El estimează că oferta publică va fi suprasubscrisă de trei-patru ori în perioada de derulare. Simionescu a adăugat: "Asta arată şi potenţialul de creştere viitor. Pe locul doi în preferinţele investitorilor sunt ofertele medicale".

Tranşa investitorilor instituţionali reprezintă 85% din total, echivalentul a 18,4 milioane de acţiuni, în vreme ce tranşa investitorilor de retail numără 3,2 milioane acţiuni.

"Digi Communications NV", furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, a lansat vineri o ofertă publică iniţială (IPO) pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), estimând că va obţine până la 1,218 miliarde lei din listare, în contextul în care vor fi vândute până la 21,744 milioane de acţiuni la un preţ de ofertă estimat între 38 lei şi 56 lei per acţiune, potrivit prospectului publicat joi pe site-ul BVB.

"Digi Communications NV" este o societate înregistrată în Olanda prin intermediul căreia omul de afaceri Zoltan Teszari controlează compania "RCS & RDS".

Compania a anunţat, la mijlocul lunii aprilie, că va lansa o ofertă publică iniţială (IPO) pe BVB.

"Se preconizează că Carpathian Cable Investments S.B.R.L., Celest Limited, ING Bank NV, Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicuşor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltan Teszari, care vor vinde acţiuni oferite în cadrul ofertei (împreună «Acţionarii Vânzători») vor oferi până la 21.744.108 acţiuni oferite pentru a obţine sume preconizate brute de până la 1.218 milioane lei", se arată în prospect.

Prospectul ofertei de vânzare, care se va derula în perioada 28 aprilie -10 mai, a fost aprobat de Autoritatea de Supraveghere din Olanda.

Investitorii de retail pot obţine o reducere de 7% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în mod valabil în primele cinci zile lucrătoare ale perioadei ofertei, până în data de 5 mai, şi o reducere de 3% din preţul de ofertă pentru subscrierile efectuate în perioada 8-10 mai. Ultima zi a ofertei este 10 mai.

"La determinarea preţului de ofertă, a mărimii ofertei şi a bazei de alocare, se vor lua în considerare mai mulţi factori, inclusiv nivelul şi natura cererii pentru acţiunile oferite în timpul procesului de bookbuilding, nivelul cererii din cadrul tranşei investitorilor de retail, condiţiile de piaţă predominante şi obiectivul de stabilire a unei pieţe secundare ordonate pentru acţiunile oferite", se arată în prospect.

Investitorilor de Retail li se va acorda o alocare garantată de 100% pentru numărul maxim de 267 Acţiuni Oferite per Investitor de Retail, conform principiului "primul sosit, primul servit", până la un număr total de 534.000 Acţiuni Oferite.

Listarea Digi este intermediată de către "Citigroup" şi "Deutsche Bank", în calitate de coordonatori globali comuni, împreună cu "BT Capital Partners" S.A., "BRD - Groupe Societe Generale", "Societe Generale", "Raiffeisen Bank" şi "Wood & Company Financial Services", în calitate de deţinători comuni ai registrului de subscrieri.

"Digi Communication" a afişat un profit net de 11,8 milioane de euro în 2016, însă datoriile pe termen lung ale companiei au crescut cu 13,17%, anul trecut comparativ cu cel anterior, la 746,4 milioane euro, reiese din prospect.

Cea mai mare parte din sumă, de 665,5 milioane euro, este reprezentată de credite şi împrumuturi purtătoare de dobândă, inclusiv obligaţiuni.

Valoarea totală a datoriilor companiei a crescut anul trecut cu aproape 10%, la 1,239 miliarde euro. Compania a realizat un profit net de 11,8 milioane euro, comparativ cu 4 milioane euro în 2015 şi o pierdere de 6,8 milioane euro în 2014.

În prezent, capitalul social subscris al societăţii este compus din 65.756.028 acţiuni de Clasă A, cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum şi din 34.243.972 acţiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.

Acţiunile incluse în ofertă sunt de clasă B, astfel că reprezintă mai puţine drepturi de vot.

Compania va fi listată cu simbolul DIGI, iar tranzacţionarea acţiunilor este estimată să înceapă din 16 mai.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. e o pakaleala. cine injura e clar redesit reercesit basisto-comunist

    1. erdeeesh eshti mikilangelo? aghefistu ce bagi pompe basiste pe forumuri?

      miki nare cable k iau taiat aia netu bey daia nare semnal sa raspunza k nare servici si e muci k nare bani de net

    NU AM MUNCA DIN CAUZA PESEDEILOR BASEILOR PEDELACILOR SPURCATILOR PENALILOR PENELEI LACHEI NAM MUNKA SI STAU EDE 1 MAY AKAS K NAM BANI SHI SINT SOMERICA

    1. MIKILANGELO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb