OMV: "Exploatarea gazelor din Marea Neagră depinde de preţ"

Alina Toma Vereha, Corespondenţă din Londra
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 noiembrie 2012

OMV Petrom şi Exxon mai au de realizat lucrări de explorare la mare adâncime în blocul Neptun încă 5-8 ani de acum înainte pentru a putea decide dacă poate fi începută producţia de gaze şi dacă rezervele descoperite sunt suficient de mari.

Jaap Huijskes, membru al boardului OMV res-ponsabil cu activităţile de explorare şi producţie, a declarat, ieri, la Londra: "În 5-8 ani, vom mai investi, alături de Exxon, câteva miliarde de dolari în activităţi de explorare pentru a ajunge la concluzia dacă începem sau nu producţia. În mod logic, gazul din Marea Neagră va fi valorificat în România, pentru a înlocui importurile din Rusia, care sunt destul de scumpe pentru români. Statul român doreşte ca gazul din Marea Neagră să fie vândut pe piaţa locală. Dar totul depinde de preţ, adică zăcământul va intra în exploatare comercială dacă vor exista condiţii economice şi tehnice care să permită acest lucru".

Domnia sa a explicat că decizia de a valorifica gazul din Marea Neagră, în eventualitatea confirmării recentelor descoperiri din blocul Neptun, depinde de preţul de vânzare a gazelor din România de la finele acestei decade şi de sistemul de redevenţe care va fi implementat, din 2014, în ţara noastră.

Oficialul OMV a ţinut să menţioneze că procesul de liberalizare a pieţei gazelor din România a fost demarat în această toamnă şi că grupul aus-triac este optimist privind implementarea lui.

Jaap Huijskes a mai spus că OMV nu caută noi parteneri pentru explorările din Marea Neagră, inclusiv cele din Bulgaria şi Ucraina, dar că sunt companii petroliere care sunt interesate să intre în consorţiile din care face parte şi grupul austriac.

Domnia sa nu a dorit să menţioneze numele companiilor interesate de un parteneriat cu OMV şi a menţionat că atât OMV cât şi Exxon au suficiente lichidităţi să finanţeze explorările din Marea Neagră.

După 2013, cele trei concesiuni ale OMV vor înghiţi cea mai mare parte din bugetul alocat de grupul austriac pentru activitatea de exploare şi producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb