OMV Petrom a finalizat modernizarea rafinăriei Petrobrazi

E.D.
Companii #Energie / 24 iulie 2014

OMV Petrom, producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a anunţat finalizarea cu succes a programului de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, derulat în perioada 20 10-2014, ce a presupus investiţii totale de circa 600 milioane euro.

Potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti, principalul obiectiv al procesului de modernizare a fost creşterea competitivităţii. Astfel, OMV Petrom poate acum procesa întreaga producţie de ţiţei din România într-o singură rafinărie. Ajustarea capacităţii rafinăriei Petrobrazi până la 4,2 milioane tone/an asigură procesarea eficientă a întregii producţii de ţiţei a companiei în România, valorificând specificul de companie integrată al OMV Petrom.

Conform informaţiilor furnizate, în urma procesului de modernizare, motorina şi kerosenul vor avea o pondere de până la 45% în structura de produse obţinute la Petrobrazi. Dacă în 2009, rafinăria Petrobrazi putea produce aproximativ 900.000 tone de motorină anual, în prezent capacitatea de producţie a urcat la peste 1.500.000 tone.

Neil Anthony Morgan, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Rafinare şi Marketing, a declarat: "Creşterea ponderii motorinei în producţia rafinăriei Petrobrazi ne va ajuta să răspundem mai bine cererii de pe piaţa din România. În trecut, la momentul proiectării rafinăriei, consumul de benzină era mai ridicat decât cel de motorină, însa în ultimii ani, acest trend a fost inversat."

În plus, instalarea unor echipamente moderne şi ajustarea capacităţii de rafinare vor avea un impact pozitiv asupra eficienţei rafinăriei. Consumul total de energie al rafinăriei se va reduce cu 25% faţă de 2009. În urma finalizării programului de modernizare, rafinăria are acum un Indice Nelson (folosit pentru a evalua complexitatea unei rafinării

) de 11,28, nivel peste competitorii locali şi regionali.

În cadrul proiectului au fost modernizate, extinse sau înlocuite: Unitatea de hidrofinare motorinei, Unitatea de cracare catalitică Instalaţia de cocsare, Unitatea de distilare atmosferică şi în vid, Unitatea de desulfurare şi recuperare a sulfului, Fabrica de hidrogen şi Parcul de rezervoare din cadrul rafinăriei.

Procesul de modernizare a fost unul complex, în condiţiile în care majoritatea lucrărilor au fost efectuate pe parcursul a două opriri generale programate ale rafiăriei. Operaţiunile din faza finală au implicat circa 5.000 de oameni şi au fost finalizate la timp, fără vreun incident, transmite compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb