OMV Petrom transferă 1.100 angajaţi într-o nouă entitate

V.B.
Companii #Energie / 26 martie 2014

Compania OMV Petrom va transfera, în iulie, anumite activităţi-suport (ce implică 1.100 de angajaţi) într-o nouă entitate nou-înfiinţată, OPGS, deţinută de OMV Petrom şi OMV Solutions, potrivit unui comunicat publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Obiectul transferului îl vor constitui serviciile de IT, contabilitate primară şi alte activităţi-suport, grupate în prezent în departamentul Global Solutions din OMV Petrom.

Tranzacţia nu are un impact material asupra situaţiei financiare a OMV Petrom, situându-se sub pragul de 10% din valoarea totală a activelor societăţii, respectiv din valoarea anuală a cifrei de afaceri nete a întreprinderii. OPGS va furniza servicii pentru grupurile Petrom şi OMV, în diferite ţări în care acestea sunt active. Decizia este în concordanţă cu strategia OMV Petrom de a se concentra asupra activităţilor de bază ale companiei şi urmează tendinţele internaţionale de concentrare a serviciilor conexe în centre de servicii, se mai arată în comunicat.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din sud-estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din regiune în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, ce a necesitat investiţii de 10 miliarde euro în ultimii 9 ani.

La sfârşitul anului trecut, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve de petrol şi gaze estimate la 728 milioane barili echivalent petrol (bep) (707 milioane bep în ţara noastră). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, printr-o reţea de circa 800 staţii operate sub două branduri: Petrom şi OMV. În ţara noastră, comercializarea produselor petroliere se desfăşoară prin OMV Petrom Marketing, deţinută în totalitate de OMV Petrom.

De asemenea, OMV Petrom operează centrala electrică pe gaze de 860 MW de la Brazi şi parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

În 2013, cifra de afaceri a Grupului a fost de 5,473 miliarde euro, iar EBIT (Profitul Înainte de Dobânzi şi Impozite) a fost de 1,348 miliarde euro.

OMV (cea mai mare companie industrială publică din Austria) deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom. Sectorul de Explorare şi Producţie are o bază puternică în România şi Austria şi un portofoliu internaţional în creştere. În Gaze şi Energie, OMV a vândut aproximativ 425 TWh gaze în 2013. În Rafinare şi Marketing, OMV are o capacitate anuală de rafinare de 17,4 milioane tone şi deţinea, la finele anului trecut, aproape 4.200 staţii de distribuţie în 11 ţări, inclusiv Turcia.

Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile OMV Petrom (simbol BVB: SNP), Fondul Proprietatea (FP) deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber pe BVB.

Titlurile SNP au încheiat şedinţa de astăzi a BVB în stagnare la preţul unitar de 0,439 lei. La acest nivel, capitalizarea societăţii este de 24.866.763.559,07 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb