OPINII Logica schiloadă a unei ştiri difuzate sub comandă

MAKE
Ziarul BURSA #Editorial / 2 august 2007

MAKE

Mintea ziariştilor se întunecă sub comanda politică, aşa cum o ilustrează ştirea difuzată ieri, în care Antena 3 îl acuza pe Traian Băsescu că a dat semne de nerăbdare faţă de problemele pensionarilor la întâlnirea de vineri cu Federaţia Asociaţiilor Pensionarilor din România, deşi, în acelaşi timp, canalul de televiziune relata că un număr de nouă organizaţii ale pensionarilor i-au reproşat preşedintelui că s-a întâlnit cu o organizaţie nereprezentativă.

Postul TV a debutat informând asupra reproşului adresat preşedintelui Traian Băsescu, reproş conţinut într-o scrisoare semnată de preşedinţii a nouă organizaţii - Uniunea Generală a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România, Federaţia Unirea a Pensionarilor din România, Federaţia Naţională a CARP din România, Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război din MAp şi cea din MIRA, Uniunea Veteranilor de Război şi a Urmaşelor Veteranilor, Uniunea Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere şi Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în rezervă şi Retragere din MIRA.

"Ne exprimăm nedumerirea pentru faptul că din 2004, prima întâlnire organizată cu pensionarii a preşedintelui României a avut loc cu o asociaţie total necunoscută, fără nicio activitate în domeniu, cu o componenţă minoră şi eterogenă de preocupări, condusă de un nepensionar", a citat postul de televiziune din scrisoarea trimisă preşedintelui.

Până aici, jurnalism corect, perfect, normal, uzual.

Dar, după aceea, Antena 3 a difuzat două secvenţe de la întâlnirea de vineri. În prima, Băsescu informează întrunirea că, în conformitate cu agenda sa, are timp să stea acolo până la orele 14.30. A doua - extrem de scurtă - îl arăta pe Băsescu la microfon, spunând "Mai am patru minute!"

Comentariul Antenei 3 este că Băsescu nu are timp pentru problemele pensionarilor.

Aceasta este o ştire autocontradictorie.

Pentru că, dacă este adevărat că întrunirea de vineri era nereprezentativă, atunci este adevărat că Băsescu i-a acordat prea multă atenţie venind acolo, aşa cum îi reproşează cele nouă organizaţii ale pensionarilor care semnează scrisoarea. Şi, deci, nu-l poţi acuza pe Băsescu de nerăbdare.

În schimb, dacă ar fi adevărată acuzaţia de nerăbdare formulată critic de comentariul Antenei 3 contra lui Băsescu, atunci înseamnă că, la întrunirea de vineri, participanţii au ridicat probleme reale ale pensionarilor. Şi deci, organizaţia aceea este, totuşi, reprezentativă pentru pensionari.

Reproşul celor nouă organizaţii şi acuzaţia formulată de postul de televiziune se contrazic. Să le bagi pe amândouă în aceeaşi ştire, fără un alt comentariu care să stabilească raportul logic dintre ele, nu înseamnă decât că ai mintea întunecată.

În cazul Antenei 3, post deţinut de fiicele lui Dan Voiculescu - notoriu adversar al lui Traian Băsescu -, cauza care întunecă mintea ziariştilor săi este comanda politică.

Pentru profesia de ziarist, este o ruşine. Căci, indiferent la ce presiuni este supus ziaristul şi indiferent de opţiunile sale, el trebuie să rămână logic. Altfel, este ori politician, ori mahalagiu, ori un lefegiu penibil.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si ziarul RL a prezentat o fotografie a prezidentului cu avionul de hirtie,precizind ca a fost suparat de gestul pensionarului.Numai ca in fotografie,prezidentul ridea. ?!!! Situatia este mai generala.Este posibil ca interesele personale ale unuia sau altuia din ziaristi,redactori sefi,etc sa fie satisfacute cu astfel de mici stiri inexacte.Nu ar fi pentru prima oara.Presa nu este atit de obiectiva pe cit ar trebui si mai ales, nu mai este controlabila.Fiecare face ce vrea.Nu regret timpurile trecute,totusi, responsabilitatea pentru stiri,morala si ....legala,trebuie sa fie asumata de cineva.Altfel,vorba dvs.,doar latratori (bine platiti) iresponsabili.

    DISCRIMINARE si LACRIMI….. 

    Legea 19/2000 a fost nasita de finantistii de la FMI impreuna cu pseudofinantistii autohtoni, mai rai! Un finantist cand da un ban curge sange! Legea a fost conceputa ca sa micsoreze pensiile in plata, si ca sa-si atinga scopul pana in prezent a fost modificata de 42 ori a afirmat un pensionar. Nu, de 56 ori a corectat fostul secretar de stat, dl. SEITAN, 18.03.ac la intalnirea cu pensionarii din Galati. A venit apoi ministru Muncii in primul guvern TARICEANU, un fost normator, dl. GHEORGHE BARBU, un tip coleric care la prima discutie avuta la Bucuresti cu pensionarii din Galati a lipsit numai sa-si scoata pantoful asemeni lui HRUSCIOV la ONU, bataile cu pumnii in masa s-au auzit pana in strada. Actualul ministru, dl. PAUL PACURARU joaca dupa muzica PSD, PSDul care a deschis calea asa ziselor PENSII OCUPATIONALE, 80% din ultimul salar brut, intre 2 si 3 salarii lunare, pentru: parlamentarii somnorosi, magistratii albitori de dosare de coruptie, etc. In total 9 tipuri de pensii pentru tovarasii de nadejde. Prostimea la gramada, si ca sa primeasca un leu trebuie sa alerge o tara intreaga, pana la moarte, prin arhive care numai sunt, sa faca dovada cu o mie de acte cat a castigat. De ce aceasta discriminare intre prostime si tovarasii de nadejde, dlor.: presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU; presedinte al Senatului, NICOLAE VACAROIU; presedinte al Camerei Deputatilor, BOGDAN OLTEANU; prim-ministru, CALIN POPESCU TARICEANU? Toti plangeti pentru voturi pe umerii nostri. Ati ajuns s-o intreceti chiar si pe Mona Musca, campioana lacrimilor. Pentru Dumnezeu, nu ne mai amintiti de parintii si socrii dvs. ca sunt pensionari! Stim ca va incurcam, lasati-ne-n pace. Nu ne mai amarati restul zilelor de chin!

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb