PÂNĂ ÎN 2015, Am putea obţine peste 2 miliarde euro din vânzarea drepturilor de emisie de CO2

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 august 2009

Ţara noastră ar putea câştiga, până în 2015, cel puţin două miliarde euro din vânzarea drepturilor pentru emisia a 200 milioane tone CO2 din cele circa 350 milioane tone CO2 ce-i revin prin Protocolul de la Kyoto, arată un proiect de OUG elaborat de Ministerul Mediului. Potrivit NewsIn, valoarea angajamentului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră (GHG) asumat de România este de 8% faţă de anul de bază 1989. Aşadar, ţara noastră poate emite aproximativ 1,279 miliarde tone CO2 echivalent între 2008 şi 2012, adică în prima perioadă de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Conform ultimului inventar naţional al emisiilor de GHG, finalizat în martie 2009 şi transmis Comisiei Europene, nivelul emisiilor de acest fel din 2007, respectiv 152 milioane tone CO2 echivalent, este cu circa 37% mai scăzut decât valoarea ţintă medie prevăzută de Protocolul de la Kyoto în perioada 2008-2012. "Scăderea s-a datorat, în principal, reducerii producţiei industriale şi restructurării economiei în perioada de tranziţie spre o economie de piaţă, şi nu datorită implementării unor măsuri de reducere efectivă a emisiilor de GHG. În concordanţă cu proiecţiile emisiilor de GHG pentru perioada 2008-2012, se estimează că România îşi va îndeplini angajamentul de reducere cu 8% a emisiilor, fără măsuri suplimentare de reducere", mai arată sursa citată.

Astfel, potrivit proiectului, Guvernul României împuterniceşte autoritatea naţională competentă să tranzacţioneze pe piaţa internaţională maximum 200 milioane AAU-uri (echivalent tone de CO2) din surplusul de cantitate atribuită, în numele şi pe seama României. "Pentru implementarea acestei ordonanţe de urgenţă se înfiinţează, în cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu, Unitatea de Management a Schemei GIS, denumită în continuare UMS GIS, ca structură special constituită pentru gestionarea unitară şi durabilă a fondurilor obţinute în urma tranzacţionării unităţii de cantitate atribuită", potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb