Parcuri eoliene de peste 200 milioane de euro, în Constanţa

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 decembrie 2008

Zona Dobrogei va găzdui noi centrale eoliene, ale căror autorizaţii de înfiinţare au fost eliberate, recent, de ANRE (reglementatorul pieţei de energie).

Astfel, compania "Cernavodă Power" SRL va construi, în extravilanul localităţilor Cernavodă, Saligny şi Mircea Vodă din judeţul Constanţa, două parcuri eoliene cu o investiţie totală estimată la peste 138 de milioane de euro. Cele două parcuri au fiecare o putere instalată de 69 MW. Potrivit autorizaţiilor de înfiinţare, vor fi instalate, în total, 46 de turbine tip VestasV90 de 3 MW fiecare. Înălţimea turnurilor pentru acest tip de turbine este de 105 metri, iar diametrul rotorului - de 90 de metri.

Compania "Renovatio Power" SRL a primit autorizaţie de înfiinţare pentru centrala eoliană Peştera. Acea­sta va avea o putere instalată de 90 MW şi va fi situată în comuna constănţeană Peştera. Vor fi instalate 30 de turbogeneratoare tot de tip Vestas V90 de 3 MW fiecare. Valoarea investiţiei este estimată la 90 de milioane de euro.

ANRE a mai acordat autorizaţii de înfiinţare pentru alte două centrale în cogenerare. O unitate va fi construită de "Ecogen Energy" SA în municipiul Buzău, pe strada Aleea Industriei nr.7. Puterea electrică instalată este de 6 MW, iar puterea termică ins­talată este de 90 MW. Compania va instala două motoare termice de 3 MW fiecare, pentru asigurarea necesarului de energie pentru apa caldă, precum şi două cazane de apă fierbinte de 30 Gcal fiecare, pentru energia termică destinată încălzirii.

Şi "Petrocart" SA a primit autorizaţia pentru o centrală de cogenerare în municipiul Piatra Neamţ, pe bulevardul Decebal nr. 171. Puterea electrică instalată este de 1,8 MW, iar puterea termică instalată este de 7,04 MW.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb