Parteneriat Dacia Groupe Renault - Romsys în viteza a cincea

Comunicat Dacia Renault
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 28 februarie 2007

Romsys a proiectat şi livrat în timp record noul sistem informatic integrat care pilotează în timp real activitatea logistică a expediţiilor de vehicule Dacia. Sistemul, sugestiv numit Distridac, este o premieră pentru uzinele Dacia Renault, ca de altfel la nivelul întregii industrii auto din România.

Complexitatea sa derivă din funcţiile multiple pe care le îndeplineşte. Patru departamente ale uzinei interacţionează din punct de vedere informaţional prin intermediul Distridac - departamentul logistică, care se ocupă de expedierea vehiculelor, departamentul comercial, cel financiar, respectiv departamentul de calitate.

Sistemul permite gestiunea fluxului fizic de autoturisme în interiorul uzinei (stocare în parcul uzinei, scoatere din stoc, expediţie), a programării transportului, a facturării expediţiilor, a plăţii tarifelor şi taxelor aferente vehiculelor noi, a beneficiarilor acestor autovehicule, precum şi a conformării cu legea a tuturor acestor operaţii. Practic, Distridac preia noul autoturism din clipa în care acesta iese de pe linia de producţie şi îl "însoţeşte" virtual până în momentul în care intră în custodia transportatorului.

"Am optat pentru sistemul dezvoltat de Romsys datorită soluţiei tehnice oferite, excelentului raport calitate-preţ şi, nu în ultimul rând, datorită experienţei şi expertizei pe care firma Romsys o are în acest domeniu. Distridac a primit lumina verde în decembrie 2006 şi ar putea fi integrat şi în alte locaţii ale grupului Renault", a spus domnul Patrick Arbona, director IT Dacia Groupe Renault.

Acesta din urmă este de altfel şi motivul pentru care, deşi aplicatia a fost implementată initial la uzinele Dacia din Mioveni, ea a fost dezvoltată respectând toate normele Renault, prevăzându-se astfel posibilitatea de a fi internaţionalizată.

Expertiza menţionată de oficialul Dacia Renault a fost construită cu migală şi profesionalism în cei aproape zece ani de când Romsys a devenit unul dintre partenerii preferaţi ai constructorului de automobile - practic de la privatizarea uzinelor Dacia. În toţi aceşti ani, parteneriatul s-a concretizat în zeci de proiecte implementate cu succes de Romsys la Dacia-Renault, şase dintre ele de mare amploare.

Distridac a fost proiectat, dezvoltat şi implementat în timp record, proiectul fiind lansat în luna mai 2006, astfel încât conceperea soluţiei, dezvoltarea şi implementarea ei au avut loc în circa şase luni. Sistemul conceput şi dezvoltat de Romsys beneficiază de o arhitectură n-tier şi rulează pe o platformă IMB WebSphere, folosind tehnologiile Java, Sun, Oracle, IBM WebSphere şi IMB MQ.

"A fost un proiect ambiţios atât ca anvergură, cât şi ca perioadă de implementare, însumând peste 1.400 echivalent zile-om dezvoltare software. Romsys a mobilizat pentru acest proiect cei mai buni specialişti din cadrul departamentelor de dezvoltare software şi implementare, pentru că Distridac a fost pentru noi deopotrivă o nouă provocare şi o oportunitate de a dovedi că nu degeaba suntem practic pionierii dezvoltării de soluţii IT complexe pe piaţa României, că 14 ani de experienţă înseamnă o forţă de care trebuie să se ţină seama", a declarat domnul Cătălin Ceauşoglu, director departament software Romsys.

Constructorul de autovehicule Dacia Groupe Renault este lider pe piaţa de profil din România, înregistrând în 2006 cel mai bun rezultat comercial din istoria sa, cu 196.708 unităţi vândute, o crestere de 19,6% fata de 2005. În ceea ce priveşte exporturile, acestea au crescut cu 210% anul trecut faţă de 2005, ajungând la 50.623 vehicule.

Firma Romsys, înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experienţă vastă în proiecte de inginerie informatică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitate a sistemelor informatice, infrastructură de calcul şi comunicaţii, soluţii utilizând o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar, apărare şi securitate publică, telecomunicaţii şi marilor companii industriale şi de utilităţi publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb