Patru candidaţi pentru trei locuri în conducerea SIF Banat-Crişana

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 martie 2015

Patru candidaţi pentru trei locuri în conducerea SIF Banat-Crişana

Octavian Avrămoiu, Dan Weiler, Ana Bobircă şi Ionel-Marian Ciucioi îşi mai încearcă o dată norocul, la alegerile programate pentru SIF Banat-Crişana de bilanţ

16 candidaţi care au participat la "turul I" s-au retras din concurs

Apetenţa pentru locurile libere din conducerea SIF1 Banat-Crişana s-a diminuat drastic, înainte de alegerile care vor avea loc pe 28/29 aprilie. Doar patru candidaţi râvnesc la cele trei posturi, faţă de 21, la runda de alegeri de la începutul lunii, când numai Bogdan Drăgoi a reuşit să treacă de votul acţionarilor.

Coechipierul lui Drăgoi, Octavian Avrămoiu (fost şef de cabinet la Ministerul Finanţelor) s-a înscris primul în concurs, fiind urmat de Dan Weiler, consultant independent şi preşedinte al Conpet, Ana Bobircă, Chief Investment Oficer la Central European Financial Services, unde este şi partener alături de omul de afaceri Florin Pogonaru, şi Ionel-Marian Ciucioi, preşedintele Vrancart Adjud.

Restul de 16 candidaţi care au participat la alegerile din 3 martie au renunţat la luptă. Atunci, prezenţa fabuloasă la şedinţa Adunării Generale a făcut ca voturile să fie într-atât de dispersate încât nimeni, în afară de Drăgoi, să nu reuşească să întrunească baremul de 50% din voturile exprimate.

Surpriza a venit, chiar înaintea AGA, din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Aceasta a limitat la 5% (pragul legal) voturile grupului de off-shore-uri, identificat de procurori că acţionează concertat cu fostul preşedinte Dragoş Bîlteanu, de la 23,46%, însă nu a inclus în concertare şi SIF Muntenia, despre care se spune că ar controla un pachet de 5% (la 30 septembrie 2014, SIF4 avea 3,86% din SIF1, potrivit raportărilor oficiale).

Candidaţii îşi făcuseră calculele pe varianta procurorilor, care i-au acuzat pe Dragoş Bîlteanu şi pe Najib Lakis de delapidarea SIF-ului. Aceştia identificaseră că Bîlteanu controla 25% din SIF1, printr-un grup din care făcea parte şi SIF4, prin prisma faptului că SIF Banat Crişana controlează SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4.

Voci din piaţă se aşteaptă ca şi la şedinţa din 28/29 aprilie prezenţa să fie ridicată, întrucât are loc Adunarea Generală de Bilanţ. Nu este exclus ca, în ciuda concurenţei reduse, să nu fie ocupate toate cele trei postuni nici de această dată.

Conducerea SIF1 a propus acordarea unor dividende de 0,1 lei/acţiune din profitul de 134,17 milioane de lei, pe anul trecut, după doi ani în care câştigurile nu au fost distribuite.

Către acţionari ar urma să meargă 54,88 milioane de lei din profit (40%), în timp ce 79,28 milioane de lei ar fi destinate finanţării companiei, în cazul în care Adunarea Generală din 28 aprilie aprobă propunerea.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Doamna ana insista. Poate, poate....

    Doamna ana, am o veste proasta: ulciorul nu mai merge la apa asa usor ca pana acum.  

    1. Las-o tu pe doamna Ana in pace . Eu cred ca ar fi foarte bine sa intre in CA daca face ceea ce si-a propus.

      Si sotul doamnei ana, celebrul miclaus promitea minuni si era cat pe ce sa infunde puscaria. Miclaus a insistat si la SIBEX si la SIF4. Cam ce ar putea oferi lumii pietei altceva decat mofturi si propria parvenire? Sau poate are o tema de la Dragos.Cum se readuna ei puscariabilii. Azi la sindrofii selecte maine la tubulatura. Probabil ca o s-o ajute alt puscariabil, transparentul domn Ceocea.

    Nu inteleg de ce doreste doamna Miclaus (Ana) atat de mult sa faca parte din conducerea sifurilor. Sotul dumneaei are totusi probleme grave cu legea, probleme legate chiar de piata de capital.

    In plus, a dovedit deja la sif 5 ca nu poate face ceea ce declara ci, dimpotriva, este purtatorul de cuvant al altor interese. 

    Liber la negocieri in spatele usilor imchise.

    1. Oare cine face de un 10% sa ceara vot cumulativ? Nimeni. Si atunci, il avem pe Bogdan Dragoi, va fi ales Avramoiu si acum vin negocierile si strambaturile specifice sifonarilor!!!

      Daca intra cei doi ai lui Pogo, avem Bilteanu in minoritate, daca intra Ciucioi avem Bilteanu la egalitate cu domn profesor Stancu arbtru. 

      Sau poate ma insel masiv si vom avea in orice combinatie Bilteanu si continuarea FRAUDARII.

      Apropo stie careva de pe aici, cand au de gand sifoanele lui Bilteanu sa postezez BVC-urile 2015???...sa vedem cam cu ce metode de sifonare ne mai surprind 

      Care sunt cei 2 ai lui pogo?

      Ana si cu Dan

      Ana e clar dar Dan, cum ai tras concluzia?

      Danut provine din gasca de parveniti de la BCR. Pogo este aliat cu Dragos. Praduiala merge inainte. Maimutareala ieftina, mate fripte adunatura!

      Bravo tie gherasime!?

      Ma intreb de ce te chinui sa mai citesti si sa scrii comentarii in acest domeniu; ca oricum nu intelegi nimic; pentru injurat poti sa mergi la birt; unde probabil stai tot timpul. Si daca tot insisTi sa scrii macar citeste ce au facut oamenii panaacum. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb