PE ULTIMA SUTĂ DE METRI Andreea Lambru, promovată de Tudose secretar general al Guvernului

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2018

Andreea Lambru, promovată de Tudose secretar general al Guvernului

Din poziţia de secretar general adjunct al Guvernului, Lambru s-a opus ordinului ANRM pentru actualizarea referinţei pentru redevenţele la gaze, care a dus la demiterea preşedintelui Autorităţii-Gigi Dragomir

Cu ultimele puteri, premierul Mihai Tudose a promovat-o pe Andreea Lambru în funcţia de secretar general al Guvernului, de pe poziţia de secretar general adjunct, printr-o decizie, publicată ieri în Monitorul Oficial.

Ioana-Andreea Lambru, în vârstă de 31 de ani, este şi preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Recent, surse din piaţă ne-au relatat că Andreea Lambru nu este străină de blocarea ordinului ANRM 525 din 22 decembrie, care privea schimbarea metodei de calcul al redevenţei pentru gazele naturale, astfel încât preţul de referinţă al gazelor naturale (adică preţul minim admis la tranzacţiile cu gaze naturale considerat de statul român în vederea aplicării redevenţei) urma să fie adus la nivelul la care se vând gazele pe piaţă.

Din cauza acestui ordin, premierul Mihai Tudose l-a demis, la finalul anului trecut, pe preşedintele ANRM Gigi Dragomir, după cum a acuzat senatorul liberal Daniel Zamfir. Acesta a mai arătat că, în prezent, preţul de referinţă pentru calculul redevenţei la gaze este de 45,71 lei/Mwh, fiind stabilit în 2008, în condiţiile în care, în piaţă producătorii vând gazul cu 89 de lei/Mwh.

Actualizarea preţului de referinţă a fost cerută de Curtea de Conturi, încă din 2010.

Sursele noastre arată că, înainte de a fi emis, Ordinul a fost prezentat de ANRM la Secretariatul General al Guvernului, respectiv Andreei Lambru, secretar general adjunct al Guvernului: "Ulterior, ANRM a informat Corpul de Control al Prim ministruui, pentru a obţine acordul lui Mihai Tudose. Reprezentanţii ANRM au primit OK-ul, astfel că Ordinul a fost emis şi transmis la Guvern şi spre publicare la Monitorul Oficial. Nu numai că Ordinul nu a fost publicat, dar, pe 27 decembrie, Mihai Tudose l-a sunat personal pe Gigi Dragomir şi i-a cerut retragerea Ordinului. De asemenea, premierul a sunat direct la ANRM, ca să se asigure că acest lucru se va întâmpla. După retragerea Ordinului, Mihai Tudose a decis, pe 29 decembrie, demiterea lui Dragomir, prin ordin al prim ministrului".

Andreea Lambru a fost, în perioada 2009-2011, şefa de cabinet a lui Radu Stroe, care ocupa pe atunci funcţia de secretar general al PNL. În mai 2011, Lambru a fost desemnată secretar general adjunct al PNL.

Ulterior, în noiembrie 2012, a fost numită secretar general adjunct, post din care a fost eliberată din funcţie în iulie 2014, prin decizie a premierului Victor Ponta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb