PENTRU DEZVOLTAREA PROGRAMUL DE ACHIZIŢII  MedLife are în vedere alocarea a 20 milioane euro

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 7 iunie 2019

MedLife are în vedere alocarea a 20 milioane euro

Mihai Marcu: "În acest moment purtăm discuţii cu cinci - şase operatori din ţară şi cu alţi doi - trei din Ungaria şi sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacţii"

Prestatorul de servicii medicale private MedLife (M), una dintre puţinele companii de creştere de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), are în vedere alocarea sumei de 20 milioane de euro, obiectivul principal al acestei acţiuni fiind dezvoltarea programului de achiziţii şi extinderea natională şi internatională, se arată într-un comunicat al companiei remis operatorului pieţei noastre de capital.

Mihai Marcu, preşedinte şi director medical al MedLife a declarat: "Am reuşit să ne îmbunătăţim marjele şi acest lucru ne permite să creştem sustenabil şi, totodată, să asigurăm raportul optim dintre datoria netă şi profit. Scăderea gradului de îndatorare ne încurajează să ne îndreptăm către acţionari pentru a solicita creşterea liniilor de finanţare în vederea reluării achiziţiilor în România, Ungaria, dar şi în ţările învecinate unde vedem o piaţă importantă de creştere. Prospectăm şi testăm piaţa permanent şi avem în acest moment discuţii cu cinci - şase operatori din România şi cu alţi doi - trei din Ungaria şi sperăm ca în perioada următoare să concretizăm câteva tranzacţii".

Practic, Consiliul de Administraţie al MedLife îşi propune majorarea limitei de credit existente cu 15 milioane de euro la care se vor adăuga alte lichidităţi proprii ale companiei, până la suma totală de 20 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor prestatorului de servicii medicale.

Sindicatul de bănci pentru accesarea creditului este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal, agent de facilitate şi de garanţii şi finanţator, BRD - Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank şi Banca Transilvania, în calitate de aranjori şi finanţatori.

În aceste condiţii, acţionarii MedLife sunt convocaţi pentru data de 23 aprilie pentru a autoriza Consiliul de Administrare al societăţii să negocieze termenii şi condiţiile majorării liniei de credit precum şi a altor operaţiuni legate de împrumut.

După primele trei luni ale anului curent, MedLife a raportat o pierdere de 1,05 milioane de lei, faţă de un profit de 0,6 milioane de lei în primul trimestru din 2018, ca urmare a adâncirii pierderilor financiare cu 170,1%, de la 2,5 milioane de lei în primele trei luni ale lui 2018, la 6,75 milioane de lei la finalul lunii martie 2019.

La nivel operaţional, MedLife a obţinut un profit de 5,86 milioane de lei, cu 66,8% peste cel raportat după primele trei luni din 2018.

La finele lunii decembrie a anului trecut, Mihail şi Nicolae Marcu deţineau 31,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, avea 14,04% din MedLife.

Valoarea de piaţă a companiei la bursă este de circa 677,6 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. MEDLIFE , A IESIT PE PIERDERE, DIN CAUZA LACOMIEI DUMITALE !!! AI UITAT CE FOND DE PREMIERE , TI-AI HOTARAT PENTRU DUMNEATA , SI CEI DIN CONDUCERE , PE ANUL 2018 ??? 8 800 000 DE LEI , D-LE MARCU !!! INTELEG FOARTE BINE , CA ESTI PROPRIETAR , CA PROCEDEZI CUM VREI , CU BANII !!! DAR , NU SANT TOTI , BANII DUMITALE !!! E SOCIETATE LISTATA , CU ACTIONARI CARE SI-AU BAGAT BANII IN MEDLIFE , CREZAND IN ONESTITATEA DUMITALE !!! DE-AIA NU DAI BANI PENTRU DIVIDENDE ??? BINE NU SE POATE , DAR DIN CEI 8 800 000 DE LEI , DIN FONDUL ALA DE PREMIERE , DE CE NU DAI ACTIUNI GRATUITE , PENRTU TOTI ACTIONARII , CARE AU CREZUT IN DUMNEATA ??? CE FACI ??? PROCEDEZI CA GEORGE PADURE , LA GEPAELECTROCENTER , S-AU CA ION TIRIAC , LA BANCA LUI , FOSTA TIRIAC , UNDE A FACUT SUBSCRIPTIE PUBLICA DE ACTIUNI , A PACALIT , TIMP DE 21 DE ANI ACTIONARII , FARA SA LE DEA VREODATA DIVIDENDE , SI , BAIAT BUN , FOARTE BUN , CAND A GASIT CUMPARATOR PE UNICREDIT , LE-A TRIMIS ACASA ACTIONARILOR DE BUNA CERDINTA , CATE 1 PLIC , IN CARE LE PROPUNEA , SA-I REVANDA TOT LUI , ACTIUNILE , LA VECHEA VALOARE , DE 01000 LEI VECHI , ADICA LA PRETUL SUBSCRIS DE ACTIONARI , CU 21 DE ANI IN URMA !!! INTR-UN TIMP , SE JUDECA , CU VREO 3 000 DE ACTIONARI , ASTFEL PACALITI !!! ASA URMARESTI , SI DUMNEATA ??? DE AIA N-ARE URSUL , COADA , DOMNULE MARCU !!! FIINDCA , E PREA GRAS !!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb