PENTRU DIMINUAREA FRAUDEI, MADR modifică modul de acordare a certificatelor de producător

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 11 iunie 2012

Ministerul Agriculturii a demarat procedura de modificare a modului de acordare a certificatelor de producător agricol, pentru diminuarea fraudei din sector, dar şi pentru a putea controla cantităţile de produse puse pe piaţă.

"Am considerat că modul de acordare a certificatului de producător trebuie modificat, aceasta fiind o măsură prioritară dacă vrem să reducem frauda cu aceste certificate şi să putem controla cantităţile de produse care sunt puse pe piată. Măsura va avea efecte şi asupra evaziunii fiscale, dar şi în ceea ce priveşte controlul investiţiilor pe care le facem din punct de vedere al ajutoarelor acordate producătorilor", a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, citat de Agerpres.

Potrivit oficialului, principala modificare vizează obţinerea unei vize din partea unei organizaţii de producători, care va atesta cantităţile pe care producătorul le poate pune în piaţă în funcţie de suprafeţele deţinute: "Practic, înainte de a merge la o primărie, producătorul trebuie să meargă la o asociaţie, care îl va recunoaşte de producător sau nu şi care îi va cere cantităţile pe care le pune pe piaţă, suprafeţele şi verifică datele producătorului. Astfel, asociaţia confirmă şi este responsabilă de ceea ce declară producătorul. De exemplu, un producător de legume nu poa-te spune că produce 10 tone de tomate şi încă nu ştiu câte tone de alte legume dacă are 1.000 de metri pătraţi".

Nu toţi producătorii vor fi obligaţi să deţină certificate de producători, ci doar cei care vor să pună produse pe piaţă.

În prezent, certificatul de producător agricol se obţine de la primăria din localitatea de domiciliu, în baza unei cereri şi prin plata unor taxe.

MADR va încheia protocoale cu organizaţiile profesionale, pentru a putea urmări fondurile care se derulează, dar şi strategiile din sector.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb