PENTRU INVESTIŢII ÎN PROIECTUL GREENFIELD Impact accesează credite în valoare de 13,3 milioane euro, de la Libra

A.I.
Piaţa de Capital / 10 mai 2021

Impact accesează credite în valoare de 13,3 milioane euro, de la Libra

Recent, acţionarii companiei au aprobat emiterea de obligaţiuni în valoare maximă de 100 milioane euro

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contactor (IMP) a semnat două contracte de credit ipotecar cu Libra Bank, în valoare totală de aproape 13,33 milioane de euro, pentru investiţii imobiliare în Proiectul Greenfield, a anunţat astăzi compania printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Unul este în sumă de 8,62 milioane de euro, fondurile urmând să fie folosite de către Impact pentru construirea a trei blocuri (regim de înălţime S+P+10E) şi o parcare, prin trageri succesive, în funcţie de evoluţia construcţiilor. Creditul va fi rambursat potrivit dispoziţiilor contractuale, data scadenţei finale fiind la împlinirea a 48 de luni de la data semnării contractului.

Al doilea este în valoare de 4,7 milioane de euro, banii urmând să fie folosiţi pentru construcţia unei clădiri de birouri (P+2E+Eth) şi a unui centru comercial (S+P+1E), tot prin trageri succesive în funcţie de evoluţia cosntrucţiilor, data scadenţei fiind 180 de luni de la data semnării contractului.

Obligaţiile asumate prin contractele de credit vor fi garantate de Impact prin ipoteci asupra terenurilor şi construcţiile care se vor ridica cu banii împrumutaţi. De asemenea, vor fi garantate prin contracte de ipotecă imobiliară ce au ca obiect creanţele din antecontracte, poliţe de asigurare şi scrisori de garanţie bancare emise în favoarea Impact referitoare la proiect, alte creanţe, şi conturile deschise de Impact la Libra Internet Bank, se mai arată în raport.

Recent, acţionarii Impact au aprobat emiterea de către companie a uneia sau mai multor emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală maximă de 100 milioane de euro (sau echivalentul acestei sume în altă monedă), cu dobândă de cel mult 7% şi scadenţe ce se pot întinde de la trei ani şi jumătate până la şapte ani.

Pentru 2020, Impact a raportat venituri preliminare din proprietăţile imobiliare aflate în stoc de aproape 206,64 milioane lei, cu 32% peste cele din 2019, dar creşterea costurilor şi diminuarea câştigurilor din investiţii imobiliare au făcut ca profitul net să coboare cu 52%, la 73,98 milioane lei.

Acţionarul majoritar al companiei este Gheorghe Iaciu, care la finele anului trecut avea o deţinere de 59,4% în timp ce Adrian Andrici are 15,98% din capitalul dezvoltatorului imobiliar.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Companie serioasa

    Proiectul greenfield chiar arata bine 

    De luxuria ce sa mai zic 

    Tineti o tot asa

    Felicitari 

    1. ASA ZIC SI EU !!! SI CATE NECAZURI LE-A PROVOCAT TOVARASEA FIREA , IN PERIOADA CAND A FOST PRIMAR AL BUCURESTILOR !!! CATE TIPETE , SI CE SCANDALURI , LA TELEVIZOR !!! CA AIA , NU E BINE , CA AIALALTA , NU E BINE !!! SI-A TRIMIS TREPADUSII , SI A BLOCAT CU FIARE SI LANTURI , 2 INTRARI -IESIRI DIN COMPLEXUL GREENFIELD , TOTI LOCATARII CU MASINI , FIIND NEVOITI SA FOLOSEASCA DOAR A 3-a , SINGURA RAMASA !!! IACIU A TREBUIT SA DONEZE PRIMARIEI SUTE DE METRII PATRATI , CA SA FIE LASAT IN PACE , SA-SI POATA CONTINUA LUCRARILE REZIDENTIALE !!! CINE STIE !!! POATE CA VOIA SI FIREA NISTE SPAGA , DIN AFACEREA ASTA !!! CA IN ROMANIA , CAND TE APUCI DE CEVA , APAR REPEDE PADUCHII , PLOSNITELE , PURICII SI ALTE GOANGE , CARE VOR O PARTE DIN MUNCA TA , PENTRU APROBARI DE ACTE SI HARTII !!! SI DACA NU DAI BANUUU !!!

      Ai dreptate si uite ca s-a deblocat situatia, Firea si-a iesit din ...fire (adica din primarie),impact construieste (cam se indatoreaza....) dar cainii latra satra trece .

      Am o propunere pt. GHE. IACIU sa acceseze si IMP ajutor de la stat cum face TRP.

      BUNA IDEE , NU E REA DELOC !!! AR FI , A-NTAIA !!! CRED CA NU S-A GANDIT NIMENI , LA ASA CEVA !!! DACA E LOC , DE CE NU ??? TREBUIE BANI MULTI , LA REZIDENTIALE !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb