PENTRU O EXTINDERE ÎN POLONIA, ROMÂNIA ŞI GERMANIA, CEZ ar putea vinde acţiuni la divizia de energie regenerabilă

A.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 ianuarie 2012

CEZ AS ar putea vinde inves-titorilor instituţionali o participaţie minoritară la divizia sa de energie regenerabilă, pentru a-şi majora capitalul, deoarece compania vrea să se extindă în Polonia, România şi Germania, a declarat Martin Novak, directorul financiar al celui mai mare producător de energie din Cehia, citat de Bloomberg, anunţă Agerpres.

Martin Novak a exclus opţiunea ca acţiunile diviziei de energie regenerabilă să fie plasate direct la bursă. În presă au existat informaţii privind valoarea probabilă a activelor scoase la vânzare, care ar putea include turbine eoliene şi centrale solare în Cehia.

Anul trecut, CEZ a anunţat că intenţionează să-şi majoreze capacitatea la divizia sa de energie regenerabilă cu până la 3.000 MW, în locaţii din Polonia, Germania şi România, în special prin centrale eoliene şi unele proiecte hidro.

În prezent, grupul CEZ, controlat de stat, trebuie să aleagă un furnizor pentru două noi reactoare la centrala de la Temelin, dintre Westinghouse Electric Co., Areva SA şi un grup ruso-ceh condus de ZAO Atomstroyexport.

Anul trecut, presa din Cehia anunţa că CEZ ia în considerare vânzarea a 25% din divizia sa de energie regenerabilă pentru a obţine aproximativ 1 miliard de euro (1,3 miliarde de dolari).

Compania cehă şi-a redus expansiunea în ţările vecine din Europa Centrală şi de Est şi a oprit investiţiile pentru 2011 din cauza declinului preţului energiei electrice, care a rămas sub nivelul de anul trecut.

În România, CEZ construieşte o centrală eoliană de 600 megavaţi şi ia în considerare investiţii în Polonia şi Germania. Până în 2015 compania intenţionează să construiască centrale eoliene de 2.000 de megavaţi în Polonia, a anunţat în noiembrie directorul general Daniel Benes.

La Fântânele, judeţul Mureş (centrul ţării), CEZ a instalat 70 de turbine eoliene şi urmează încă 69 de turbine eoliene, Fântânele devenind astfel cel mai mare proiect eolian funcţional din ţară. În total, proiectul care presupune montarea a încă 101 turbine eoliene la Cogealac (sud-est) va fi operaţional anul acesta şi va fi la acel moment cel mai mare parc eolian pe uscat din România, investiţia fiind de 1,1 miliarde euro.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb