PENTRU PLATA DATORIILOR  NEPI foloseşte 40 milioane de euro destinate iniţial unor investiţii în ţara noastră

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 8 noiembrie 2010

New Europe Property Investments (NEPI) continuă negocierile pentru extinderea portofoliului imobiliar din România, dar nu a ajuns până acum la o înţelegere fermă, compania urmând să utilizeze fonduri de 40 milioane euro obţinute printr-o majorare de capital pentru plata datoriilor.

"Deşi compania intenţiona să folosească fondurile din emisiunea de drepturi de preempţiune pentru finanţarea unor investiţii rentabile în proprietăţi în România, până acum nu există angajamente ferme (...) În consecinţă, se presupune că venitul net din emisiune va fi utilizat pentru plata de credite şi datorii în cuantum de 39,85 milioane euro", se arată într-un comunicat NEPI.

Compania anunţa pe 21 septembrie o majorare de capital de 40 milioane euro în vederea finanţării unor eventuale achiziţii. Anterior, în luna august, NEPI anunţa că a ajuns la o înţelegere pentru dezvoltarea unui centru comercial în Bucureşti şi că negociază cumpărarea unui depozit, tot în Capitală.

NEPI a cumpărat anul trecut de la BelRom parcul comercial European Retail Park Brăila, pentru 63 milioane de euro, fiind cea mai mare achiziţie a unui proiect imobiliar realizat în 2009 în România. Tranzacţia prevedea preluarea a trei proiecte de retail dezvoltate de firma Belrom Real Estate şi era structurată în două componente, respectiv bani cash şi acţiuni emise de companie, potrivit Mediafax.

Investiţiile totale în aceste trei proiecte urmau să treacă de 160 milioane de euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor fondului.

NEPI este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud, Resilient Property Income Fund şi deţine 30 de proprietăţi imobiliare, dintre care 24 în România şi şase în Germania.

New Europe a preluat de la grupul Avrig 35, controlat de omul de afaceri Alexander Hergan, o parte din centrul comercial Iris Shopping Piteşti, unde sunt deschise un hipermarket Auchan şi o unitate Bricostore, valoarea tranzacţiei fiind de circa 21 milioane euro.

NEPI a mai achiziţionat de la Avrig 35, în 2008, un portofoliu format din 18 proprietăţi din diferite oraşe, închiriate către Raiffeisen Bank, pentru 46,3 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb