PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Chimcomplex - profit de 422 milioane lei, după ce a înregistrat pierderi în primele trei trimestre din 2020

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 noiembrie 2021

Chimcomplex

Chimcomplex

Apreciere cu 126% a veniturilor din exploatare, ca urmare a creşterii cotaţiilor internaţionale a poliolilor

Chimcomplex Borzeşti (CHOB), companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a raportat pentru primele nouă luni ale acestui an un profit net de 422,21 milioane de lei, faţă de o pierdere de 32,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform raportului publicat ieri de societatea ce activează în industria chimică, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Este o evoluţie care apare pe fondul creşterii veniturilor din exploatare cu 126%, până la aproape 1,83 miliarde de lei, ca urmare a aprecierii cotaţiilor internaţionale a poliolilor, după cum reiese din raportul companiei. Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la circa 1,27 miliarde lei, cu 66% peste cele din primele nouă luni ale anului trecut.

În aceste condiţii, Chimcomplex a obţinut un rezultat din exploatare de 516,6 milioane de lei, cu mult peste cel de numai 45 milioane de lei din intervalul ianuarie - septembrie 2020. În schimb, din activitatea financiară, compania chimică a înregistrat o pierdere de 69,89 milioane de lei, îndeosebi pe seama dobânzilor plătile de societate pentru creditele contractate şi alte cheltuieli financiare.

Începând cu data de 26 noiembrie, Chimcomplex va demara prima etapă a programului de răscumpărare de acţiuni apropbat de acţionari la finele lunii iunie, titlurile urmând să fie folosite pentru un program de tip "stock option plan", conform hotărârii board-ului de la începutul acestei luni.

În acest an acţiunile CHOB au avut o ascensiune impresionantă, pe alocuri parabolică, într-un context marcat de un cumul de factori, între care posibila listare la bursa din Varşovia, achiziţii ale preşedintelui Ştefan Vuza, rezultatele financiare şi, probabil, declaraţiile conducerii privind perspectivele companiei.

De menţionat că, valoarea nominală a unei acţiuni CHOB urmează să fie redusă de la 1,26 lei la un leu, dar concomitent se va mări numărul de acţiuni deţinute de fiecare acţionar la data de înregistrare, care este astăzi, astfel încât aceştia îşi vor păstra neschimbate procentele de deţinere.

Evaluarea bursieră a Chimcomplex Borzeşti se ridică la circa 5,37 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb