Compania care operează centrul comercial Bucur Obor (BUCU) a raportat, pentru primele nouă luni ale anului trecut, un profit net de 7,13 milioane de lei, cu 27,7% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2019, în condiţiile în care cifra de afaceri netă a coborât cu 6,28%, până la 22,86 milioane de lei, se arată în raportul emitentului remis, ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Ponderea cea mai mare în venituri o au cele din chirii şi din recuperarea utilităţilor aferente contractelor de închiriere, care însumează 22,31 milioane de lei, respectiv 97,58% din veniturile ce compun cifra de afaceri.
Veniturile financiare, în sumă de circa 0,25 milioane de lei, sunt în scădere cu 42% faţă de cele din perioada similară a anului trecut şi provin din dobânzile bancare încasate la depozitele în lei, se arată în raportul Bucur Obor.
Pe de altă parte, cheltuielile totale ale primelor nouă luni ale companiei s-au ridicat la 14,36 milioane de lei, cu 3,93% peste cele din perioada ianuarie-septembrie 2019, în urma majorării consumului energiei electrice, creşterii cheltuielilor cu personalul şi a cheltuielilor cu prestaţiile externe. O pondere semnificativă în totalul cheltuielilor o au cele aferente întreţinerii spaţiilor comerciale care fac obiectul contractelor de închiriere.
Pentru primele trei trimestre ale anului, cheltuielile cu personalul companiei, aferente unui număr de 40 de salariaţi, au fost de 3,22 milioane de lei, cu circa 12% peste cele din aceeaşi perioadă a lui 2019, pe fondul acordării de bonusuri şi a creşterii salariului minim pe economie.
Cheltuielile cu prestaţiile externe s-au ridicat la 2,74 milioane de lei, cu 6,18% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2019, evoluţie de asemenea influenţată de creşterea nivelului salariului minim, informează societatea.
Rezultatul reportat, reprezentând surplusul realizat din rezerve de reevaluare în perioada ianuarie-septembrie 2020 este de aproape 6,06 milioane de lei.
În data de 23 martie, în contextul declarării stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, Bucur Obor îşi suspendase temporar activitatea.
Amadeus Group deţine 54,43% din compania ce operează centrul comercial, în timp ce Gelu Manea are 16,05% din Bucur Obor.
Acţiunile BUCU sunt listate pe Segmentul AeRO al Bursei de Valori Bucureşti unde au o tranzacţionare redusă, iar la ultimul preţ din data de 9 noiembrie, de 13,8 lei, valoarea de piaţă a companiei era de 184,58 milioane de lei.