Percheziţii la sediile "Volkswagen", în Germania

V.R.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 9 octombrie 2015

Percheziţii la sediile "Volkswagen", în Germania

Actualizare 15:20 Reparaţii majore pentru 3,6 milioane de vehicule Volkswagen

Aproximativ 3,6 milioane de vehicule Volkswagen vor trebui să fie rechemate la service în Europa, pentru înlocuirea componentelor motoarelor diesel de 1,6 litri, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania, Martin Susteck, transmit DPA şi Reuters.

Volkswagen crede că este suficientă repararea softului la vehiculele cu motoare de 1,2 şi doi litri, dar pentru motoarele de 1,6 litri va fi necesară o adaptare tehnică majoră, a explicat Martin Susteck.

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operaţiunea urmând să fie finalizată până la sfârşitul lui 2016, a afirmat miercuri noul director general al VW, Matthias Mueller.

(I.D.)

------

Actualizare 14:10 Congresmenii acuză agenţia americană de mediu că nu a descoperit la timp frauda

Congresmenii dau vina pe agenţia americană de mediu că nu a descoperit înşelătoria comisă ani de zile de Volkswagen la testele de poluare, în timp ce şeful diviziei grupului din SUA şi-a cerut scuze în audierea într-o comisie a Camerei Reprezentanţilor şi a acuzat inginerii companiei, informează Reuters.

Şeful Volkswagen Americas, Michael Horn, a spus sub jurământ că decizia folosirii unui soft care să reducă nivelul emisiilor poluante în timpul testării automobilelor diesel nu a aparţinut conducerii grupului ci câtorva ingineri, potrivit sursei citate.

(I.D.)

------

Actualizare 12:00 În Spania, investiţiile Volkswagen sunt garantate

Grupul Volkswagen (VW), care se confruntă cu scandalul emisiilor, are garantate investiţiile din Spania, a declarat vineri ministrul Industriei, Jose Manuel Soria, transmite Reuters.

Acesta a spus pe postul naţional de radio: "M-am întâlnit joi cu preşedintele VW (Hans Dieter Poetsch) şi el a garantat programul de investiţii al grupului în Spania".

Seat, subsidiara spaniolă a VW, a anunţat că aproximativ 700.000 de maşini din cele 11 milioane de vehicule implicate în scandalul emisiilor au fost fabricate în Spania de Seat.

În Spania, grupul german produce vehicule Seat la Martorell (Barcelona) - cea mai mare fabrică auto din Spania - şi automobile VW la uzina din Navarra. Grupul VW a investit în cele două fabrici aproximativ patru miliarde de euro (4,51 miliarde de dolari).

(I.D.)

-----------

Autorităţile germane au efectuat, ieri, percheziţii la sediul central al grupului "Volkswagen" AG, în oraşul Wolfsburg, dar şi la sediile din alte localităţi, în cadrul investigaţiei lansate în scandalul emisiilor poluante.

Scopul percheziţiilor este obţinerea de documente tipărite şi digitale, pentru stabilirea responsabilităţii în acest scandal.

La finele lunii septembrie, grupul "Volkswagen" a fost acuzat că a trişat la testele autorităţilor SUA privind emisiile vehiculelor comercializate pe piaţa americană, prin instalarea unui software care le permitea maşinilor să îndeplinească standardele de poluare în timpul verificărilor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Drept urmare, directorul executiv Martin Winterkorn şi-a prezentat demisia.

Compania a recunoscut că aproximativ 11 milioane de maşini cu motoare diesel sunt implicate în acest scandal.

Ieri, directorul general al operaţiunilor "Volkswagen" în Statele Unite, Michael Horn, şi-a cerut scuze şi a promis o investigaţie completă în scandalul manipulării testelor de poluare. Horn a declarat că nu a avut cunoştinţă despre înşelăciune până în 3 septembrie, când oficiali ai companiei au recunoscut acest lucru într-o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor americane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb