Peste 20 de firme se vor asocia pentru a putea obţine fonduri europene

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 23 martie 2007

Peste 20 de firme de construcţii din Dolj, Gorj şi Mehedinţi se vor asocia săptămâna viitoare pentru a participa la licitaţiile mari în vederea obţinerii fondurilor europene, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, citat de NewsIn.

Prima asociere de tip cluster s-a finalizat în decembrie 2006 şi a inclus zece firme de construcţii din Bucureşti, iar în perioada următoare vor fi finalizate alte asemenea asocieri la Cluj, Timişoara şi Iaşi.

"Cea de-a doua asociere de tip cluster se va constitui în cel mult o săptămână şi va fi formată din 20 de firme de construcţii din Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Liderul acestui consorţiu va fi o firmă din Craiova, astfel că firmele de construcţii româneşti vor putea să participe la licitaţii pentru obţinerea fondurilor structurale la nivel regional", a declarat preşedintele ARACO.

Organizarea societăţilor de construcţii în clustere va facilita participarea firmelor româneşti la licitaţiile de valori mari, din fonduri publice sau private, în condiţiile aderării la UE şi a competiţiei cu marile societăţi occidentale. În cursul lunii aprilie se va forma un al treilea cluster, la Cluj, urmând ca firmele de construcţii din Timişoara şi Iaşi să se asocieze.

Reprezentanţii ARACO au explicat că au propus Ministerului Transporturilor să modifice legea achiziţiilor publice astfel încât firmele mari care doresc să obţină proiecte naţionale să fie obligate să se asocieze cu firmele româneşti. Potrivit acestora, astfel de obligaţii sunt prevăzute în legislaţia mai multor ţări.

Prezent la conferinţa organizată de ARACO, ministrul delegat pentru lucrări publice, Laszlo Borbely, a precizat că, în prezent, concurenţa dintre firmele româneşti şi cele străine ridică probleme, motiv pentru care constructorii români trebuie sprijiniţi pentru a se asocia. " Firmele româneşti trebuie să urmeze exemplul clusterului din Bucureşti şi să se asocieze pentru a putea să acceseze fonduri europene. De asemenea, firmele româneşti ar trebui să aibă în vedere proiecte cu societăţi din ţările vecine, pentru formarea unor clustere", a spus Borbely.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb