Piaţa serviciilor medicale private ar putea creşte în acest an cu 15%, la circa 500 milioane euro

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 iunie 2011

"Pacienţii nu au neapărat o disponibilitate de plată mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decât în unităţi medicale private şi migrează de la stat către privat", a declarat Sergiu Neguţ.

"Pacienţii nu au neapărat o disponibilitate de plată mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decât în unităţi medicale private şi migrează de la stat către privat", a declarat Sergiu Neguţ.

Piaţa serviciilor medicale private din România ar putea creşte în acest an cu 15%, la circa 500 milioane euro, pe fondul migrării pacienţilor de la stat către unităţile medicale private, estimează compania de profil Regina Maria - Reţeaua privată de sănătate. "Pacienţii nu au neapărat o disponibilitate de plată mai mare, dar au nevoi pe care nu le pot rezolva decât în unităţi medicale private şi migrează de la stat către privat", a declarat ieri Sergiu Neguţ, directorul general adjunct al companiei, citat de Mediafax.

Domnia sa a adăugat că avansul pieţei se va baza doar pe banii achitaţi de către pacienţi: "Este singura cale, în contextul în care banii Casei (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - n.r.) sunt limitaţi, iar asigurările private sunt încă la început". Sergiu Neguţ a mai spus că în viitor concurenţa pe piaţa serviciilor medicale private se va accentua, ceea ce va duce la creşterea calităţii serviciilor.

Piaţa serviciilor medicale din România s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro, principalii operatori fiind MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador şi Gral.

Compania Regina Maria propune reducerea fiscalizării medicilor, după modelul din IT

Autorităţile pot încuraja rămânerea medicilor în ţară prin reducerea fiscalizării, după modelul sprijinului acordat specialiştilor IT, propune compania de servicii medicale Regina Maria - Reţeaua privată de sănătate. "Acum zece ani, statul a aplicat o măsură de reducere a fiscalizării pentru specialiştii IT, în ideea de a-i ţine în ţară. În România există un deficit cronic de medici şi o măsură similară ar fi necesară pentru a ne ţine profesioniştii în ţară", a mai spus Sergiu Neguţ, directorul general adjunct al companiei.

Anul trecut, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii a anunţat că scutirea de la plata impozitului pe venit, decisă în 2001 pentru programatorii din IT, a fost una dintre măsurile care au generat creştere economică, ponderea în PIB a acestui sector ajungând de la 3% la 10%. Neguţ a adăugat că în România sunt 2,2 medici la mia de locuitori, în timp ce media din statele vest-europene este de două ori mai mare. Neguţ a susţinut că până în prezent peste 5.000 de medici au plecat din ţară şi acest proces va continua.

"Există un deficit de medici la nivelul Uniunii Europene, iar un exemplu în acest sens ar fi specialiştii în ATI (Anestezie Terapie Intensivă, n.r.). Aceste state cu deficit de medici găsesc personal în ţări de la periferie, cum suntem noi. În acest context, în doi-trei ani ne putem aştepta ca în secţiile ATI din spitalele din România să avem medici care nu vorbesc limba română", a încheiat Neguţ.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb