"Piraeus Bank" a vândut în acest an 120 de kilograme de aur

F.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 12 noiembrie 2010

"Piraeus Bank" a vândut în acest an 120 de kilograme de aur

"Piraeus Bank" România a vândut în acest an 120 kilograme de aur şi 2.300 de monede, în sumă de 4,2 milioane de euro, a declarat Alina Piciorea, director vânzări trezorerie, citată de Mediafax.

"Anul 2010 este în continuare marcat de evoluţia spectaculoasă a preţului aurului pe pieţele internaţionale, metalul preţios aducând investitorilor randamente de 28% în perioada ianuarie- noiembrie", a spus Piciorea.

Ea a spus că, în pofida faptului că analiştii anticipau la începutul anului că preţul aurului va ajunge la 1.200 de dolari pe uncie în luna decembrie, deprecierea constantă a monedei americane a ridicat preţurile spre valori record, de peste 1.420 dolari/uncie.

"Pierderea încrederii în valute şi orientarea către bunuri tangibile precum aur de investiţie sub formă de lingouri şi monede au dus la vânzări record pentru Piraeus Bank România în 2010", a continuat oficialul Piraeus Bank România.

Alina Piciorea a adăugat că atractivitatea aurului a crescut şi în contextul impozitării câştigurilor obţinute din dobânzi bancare. Dacă primii clienţi au cumpărat aur atraşi în primul rând de accesibilitatea şi ineditul plasamentului, în prezent clienţii optează pentru tranzacţii sem-nificative din punctul de vedere al cantităţii achiziţionate, în scop inves-tiţional, a menţionat oficialul băncii.

"Ca urmare, în lunile mai şi iunie au fost vândute peste 30 de kilograme de aur, clienţii cumpărând în medie peste 500 grame (16.000 euro)", a spus Piciorea, care se aşteaptă ca preţul aurului să se situeze la finele acestui an între 1.400 şi 1.500 de dolari/uncie, pentru ca în primul trimes-tru din 2011 să testeze nivelul de 1.700 dolari/uncie.

Piraeus vinde aurul sub formă de monede şi lingouri din octombrie 2009, dar oferă şi posibilitatea răscumparării pentru clienţii care apelează la serviciul de custodie. Astfel, banca are garanţia calităţii iniţiale, nealterate, a produselor din aur.

Piraeus a vândut anul trecut aur în valoare de 1 milion de euro, respectiv 35 kilograme de lingouri şi 400 de monede.

Aurul este vândut sub formă de monede, cu o puritate de 916,7‰ - 22 karate, lingouri cu o puritate de 999,9‰ - 24 karate, sau sub formă de aur de cont, care nu presupune livrare fizică.

Preţul de vânzare fluctuează în funcţie de cotaţiile pe pieţele internaţionale şi include cheltuielile de prelucrare, transport şi asigurare.

Potrivit datelor prezentate pe site-ul băncii, preţul unui gram de lingou de aur a crescut de la 115 lei pe data de 13 octombrie 2009, de când Piraeus vinde aur, la 170 de lei la data de 9 noiembrie 2010. Preţul unei monede a urcat de la 1.030 de lei la începutul lunii mai la 1.310 lei în noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb