Plângeri penale pentru înfiinţarea companiei energetice naţionale

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 10 noiembrie 2008

Tăriceanu, Vosganian şi Atanasiu - acuzaţi de abuz în serviciu

Tăriceanu, Vosganian şi Atanasiu - acuzaţi de abuz în serviciu

Sindicaliştii din Hidroelectrica au anunţat, vineri, că vor depune plângeri penale la adresa prim-minis­trului Călin Popescu Tăriceanu, a preşedintelui AVAS - Theodor Atanasiu, dar şi a ministrului Economiei - Varujan Vosganian, pentru înfiinţarea companiei energetice naţionale (CEN). Cei trei demnitari sunt acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice. Ilie Roşu, preşedintele federaţiei Hidrosind, a precizat că plângerile vor fi trimise procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, căruia îi va solicita sesizarea preşedintelui României în vederea luării măsurilor de tragere la răspundere a oficialilor.

Hidrosind arată, în cererea către procurorul general, că transferul acţiunilor Hidroelectrica SA către Electrica SA, decis de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă (OUG) de înfiinţare a CEN, dăunează bunului mers al economiei naţionale şi al sectorului energetic. În exercitatea prerogativelor sale de preşedinte al AVAS, Teodor Atanasiu este acuzat că a săvârşit infracţiunile de fals intelectual, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ilie Roşu susţine că AVAS a înaintat Guvernului proiectul de OUG fără să aibă avizul obligatoriu al Consiliului Economic şi Social (CES), aşa cum cere legea. Domnia sa susţine că, din aprilie şi până în octombrie, AVAS a supus dezbaterii un proiect de Hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea CEN, la care s-au adus modificări, iar Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă. Actul normativ nu a mai fost supus dezbaterii CES, deşi AVAS aşa arată în nota de fundamentare a actului normativ. "Cum actul normativ nu a fost supus dezbaterii publice în forma actuală, de OUG, era imposibil pentru AVAS să obţină, în mod legal, toate avizările şi consultările obligatorii", a mai declarat preşedintele Hidrosind.

Sindicaliştii din Hidroelectrica au atacat în contencios administrativ ordonanţa de înfiinţare a CEN, iar cazul va fi judecat de Curtea Constituţională. Actul normativ prevede transferul acţiunilor statului de la Hidroelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari la Electrica SA.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb