Politehnica Bucureşti aderă la programul Intel Teach

Tiberiu Bălan
Ziarul BURSA #Companii #IT / 8 august 2008

Politehnica Bucureşti este prima unitate din mediul universitar care aderă la Programul Intel Teach "Instruirea în Societatea Cunoaşterii". De acest program vor beneficia atât cadrele didactice care participă la perfecţionare în cadrul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic (DPPD) din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) cât şi studenţii înscrişi la Masterat. Programul Intel Teach a ajutat până în prezent mai mult de 5 milioane de profesori, să integreze eficient tehnologia în instruire.

Proiectul Intel Teach "Instruirea în Societatea Cunoaşterii" se va desfăşura cu sprijinul Universităţii Politehnica Bucureşti, suportul de curs şi CD-ul cu resurse curriculare pentru personalul didactic ingineresc şi studenţii participanţi la programul de formare, fiind furnizate de coordonatorii proiectului din cadrul SIVECO România.

"Decizia reprezentanţilor UPB de a include programul de dezvoltare profesională Intel Teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii în curricula propusă studenţilor înscrişi la Masterat şi în formarea continuă a profesorilor ingineri, a venit ca urmare a succesului înregistrat de acest proiect, în alte 40 de ţări. Din poziţia de coordonatori ai acestui program în România, vom fi alături de toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ, ce doresc să se familiarizeze cu multiplele modalităţi de utilizare a computerului şi a Internetului ca instrumente de comunicare, cercetare şi inovare în cadrul procesului educaţional", a declarat Dana Vlădoiu, Project Manager în cadrul SIVECO România.

În prima fază a proiectului coordonatorii programului din cadrul SIVECO România vor instrui 10 cadre didactice universitare din DPPD care vor primi diploma de Master Teacher. La finalul cursului, cadrele didactice vor obţine o certificare ce le va permite să instruiască la rândul lor, în cadrul aceluiaşi proiect, profesori ingineri şi studenţi.

Obiectivul Programului Intel Teach este de a îi încuraja pe profesori să îşi dezvolte competenţele profesionale şi de a oferi soluţii de optimizare a procesului didactic, prin prezentarea celor mai noi modalităţi de introducere şi utilizare a soluţiilor IT&C în educaţie.

Programul World Ahead integrează şi extinde eforturile "Intel" de a impulsiona progresul în ceea ce priveşte accesibilitatea, conectivitatea, educaţia şi conţinutul digital. Programul IntelÂTeach a ajutat peste 5 milioane de profesori din peste 40 de ţări să integreze eficient tehnologia în procesul educaţional, pentru a îmbunătăţi eficienţa învăţării. În următorii ani, Intel intentionează să instruiască alte 10 milioane de profesori care să utilizeze eficient tehnologia în procesul de predare, având astfel posibilitatea de a oferi acces la tehnologie următorului miliard de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb