Polonia nu va participa la proiectul energetic Nord Stream

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 februarie 2008

Polonia nu va participa la construirea gazoductului ruso-german Nord Stream, ce va traversa Marea Baltică, însă va propune Rusiei un proiect alternativ care va fi mai avantajos din punct de vedere economic. Primul ministru polonez, Donald Tusk, a declarat, citat de AFP: "Polonia nu poate bloca acest proiect însă, cu siguranţă, nu va participa la dezvoltarea acestuia. Este mult prea scump". Domnia sa va pleca într-o vizită oficială la Mos-cova în data de 8 februarie.

Oficialul polonez este de părere că înainte de a cheltui sume mari de bani, poate ar trebui discutată optimizarea livrărilor de gaze către Occident. "Trebuie să comparăm mai întâi avantajele şi dezavantajele în cazul utilizării gazoductului Nord Stream sau a proiectului Amber, care traversează Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Germania", a estimat înaltul responsabil polonez.

Potrivit NewsIn, cu ocazia vizitei sale la Moscova, Tusk va propune Rusiei organizarea unei reuniuni tripartite împreună cu Germania pentru a discuta despre proiecte energetice, printre care şi gazoductul Nord Stream. Un purtător de cuvânt al ministrului polonez al economiei, Piotr Zbikowski, a declarat marţi pentru AFP că Donald Tusk va propune Moscovei o modificare a direcţiei gazoductului Nord Stream.

Conform cotidianului polonet Dziennik, care citează surse avizate, direcţia propusă de Polonia va fi de două ori mai ieftină şi cu 20% mai scurtă decât proiectul ce prevede traversarea Mării Baltice.

Proiectul privind construcţia gazoductului Nord Stream, lansat de către monopolul rusesc al gazelor naturale, Gazprom, împreună cu giganţii germani E.ON şi BASF, constituie o problemă serioasă în relaţiile Rusiei şi Germaniei cu Polonia, care se opune acestui plan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb