Ponta: "Trebuie să ne preocupăm să devenim exportatori de energie"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 mai 2013

Ponta: "Trebuie să ne preocupăm să devenim exportatori de energie"

Ţara noastră trebuie să aibă mai multe preocupări şi în direcţia exportului de energie în perioada următoare, a spus, ieri, premierul Victor Ponta, cu ocazia lansării "Pactului pentru Energie". Domnia sa a subliniat: "Avem şansa naturală să avem o dependenţă foarte mică de importul de resurse energetice. Aşa că trebuie să luăm măsurile necesare să dezvoltăm toate tipurile de energie şi să putem deveni exportatori de energie. Niciuna din aceste tipuri de resurse naturale pentru producţia de energie nu trebuie să o ucidă pe cealaltă. Trebuie, în schimb să eficientizăm consumul de energie şi costurile de producţie a energiei, ca să avem o energie cât mai ieftină".

Şeful Executivului a subliniat că energia trebuie să fie guvernată de regulile pieţei libere, iar statul va încuraja intrarea pe piaţă a cât mai multor investitori privaţi. Pentru perioada următoare, Victor Ponta îşi propune ca ţara noas­tră să aibă curaj să ia decizii importante în sectorul energetic şi exploatarea resurselor de energie pentru a deveni un jucător important în regiune.

Pactul pentru energie a fost lansat de mediul academic din ţara noastră, sub auspiciile Academiei Române, cu sprijinul tuturor companiilor energetice. Pactul promovează opt principii de dezvoltare economică, respectiv creşterea securităţii energetice, optimizarea unui mix de energie echilibrat, eficienţă energetică, energii regenerabile, protecţia mediului. La acestea se adaugă susţinerea activităţii de cercetare - dezvoltare, crearea unui cadru legislativ stabil, predictibil şi funcţional, asigurarea guvernanţei corporative a companiilor de stat, creşterea importanţei României ca actor pe piaţa energetică europeană.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unul din aspectele cele mai importante ale conducatorilor politici este modul convingator in care mint. Pentru asta, se fac studii politice si de lingvistica politica. Noii corifei, actualii conducatori tineri ai Romaniei, pur si simplu sunt lipsiti de scrupule din acest punct de vedere, la fel si ca cei batrani dealtfel, doar ca la ei se vede mai mult tupeul din exprimare. Respectand aceasta regula, trebuie sa intelegem ca de cate ori se afirma ceva cu tarie, cu siguranta se va face invers, sau acel lucru este o imensa minciuna afirmata. Hai sa respectam regula asta si sa vedem daca in viitorul apropiat avem dreptate. Oricum, trecutul celor 20 de ani ne-a demonstrat clar aceste lucruri. Autostrazile s-au terminat, proiectele de infrastructura la fel, afirmatiile clare si concise au fost indeplinite. Sau nu? Deci, ia hai sa facem o lista, sa vedem daca peste 2 ani afirmatiile clare si concise de acum ale oamenilor politici se vor urmari si indeplini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb