Prebet vrea să-şi dobândească independenţa energetică din surse regenerabile

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2022

Prebet vrea să-şi dobândească independenţa energetică din surse regenerabile

Mâine începe oferta publică de preluare a Prebet, de către grupul condus de Impetum

Prebet Aiud (PREB), producător de prefabricate din beton armat şi precomprimat pentru căi de comunicaţii, feroviare şi rutiere, a făcut un prim pas către dobândirea independenţei energetice din surse regenerabile, după cum reiese din raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La începutul săptămânii trecute, compania a semnat cu Electrica Furnizare un contract pentru implementarea şi achiziţia unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu o putere instalată de 0,4 MW. "Această soluţie energetică integrata va deveni funcţională începând cu a doua jumatate a lunii septembrie 2022, fiind o primă etapă în scopul atingerii obiectivului dobândirii independenţei energetice din surse regenerabile", se arată în raport.

Recent, Autoritatea de Supraveghere Financiară a aprobat oferta publică de preluare obligatorie a Prebet lansată de Anodin Assets, GES - Green Energy Specialists, Acord Construct Alt şi Impetum Investments. Oferta este lansată pentru 17,5 milioane de acţiuni PREB, echivalentul a 38,4% din companie, la un preţ de 1,84 lei/titlu, peste cel de la finele săptămânii trecute, de 1,805 lei. Operaţiunea, ce va fi intermediată de casa de brokeraj Goldring, va începe mâine şi se va încheia în data de 31 mai.

Anterior, Prebet Aiud anunţase piaţa că primise de la Impetum Investments o notificare privind acţiunea concertată a Anodin Assets (10,9%), Acord Construct Alt (10,8%), Green Energy Specialists (17,2%), Impetum Investments (11,2%) şi Ausel Imobiliare (10,84%), ce deţin împreună 60,99% din drepturile de vot ale companiei, peste pragul de 33% la care trebuie lansată oferta de preluare, conform prevederile legale.

Pentru primul trimestru al acestui an, producătorul de prefabricate din beton armat a raportat o pierdere de 0,14 milioane de lei, faţă de un profit net de 1,06 milioane de lei în primele trei luni ale anului trecut, în condiţiile scăderii veniturilor din exploatare cu 5,4%, până la 9,87 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb