Premierul a cerut demiterea directorului general al CNAIR

Andrei Stan
Companii #Transporturi / 7 ianuarie 2017

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Sorin Grindeanu (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 13:50 Ministrul de Interne: "Un număr de 128 de persoane sunt blocate pe A2, în zone de siguranţă"

Un număr de 128 de persoane sunt în continuare blocate pe A2, în zone de siguranţă, iar autorităţile intervin pentru scoaterea lor de pe autostradă cu utilajele de deszăpezire, a declarat astăzi Carmen Dan, ministrul de Interne.

Ministrul a afirmat: "Avem încă 128 de persoane blocate în zone de siguranţă, spun eu, pentru că sunt în staţii PECO. Deja îi scoatem pe cei care au fost staţionaţi la benzinăria de pe kilometrul 88, cu freza în faţă. Vom debloca situaţia în orele următoare, dar e nepermis că am ajuns la atâtea ore să constatăm că încă nu dăm drumul circulaţiei în condiţii de iarnă".

De asemenea, Carmen Dan a criticat faptul că pe acest segment de autostradă nu s-a intervenit din timp pentru deszăpezire.

-----------

Actualizare 13:46 Ministrul de Interne îi cere lui Grindeanu demiterea prefectului de Giurgiu: "L-am căutat 3 ore şi a fost de negăsit"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, astăzi, că îi cere premierului Sorin Grindeanu să îl demită pe prefectul judeţului Giurgiu, Zorinel Niculcea, după ce, în urmă cu două zile, l-a căutat la telefon timp de trei ore şi acesta "a fost de negăsit".

După o vizită de lucru la Ministerul Transporturilor, Carmen Dan a afirmat, citată de News.ro: "Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să îl rog pe domnul ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Girgiu".

Ministrul a susţinut că e "e nepermis să fii de negăsit" în momente de criză, mai ales că în judeţul Giurgiu există şi vamă.

Zorinel Niculcea a fost numit în funcţia de prefect al judeţului Giurgiu în aprilie 2016. Anterior, el a fost în două rânduri prefect de Teleorman, susţinut de PNL.

-----------

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut astăzi ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsurile legale pentru demiterea directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, pentru "modul deficitar" în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional.

Premierul a cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control la CNAIR pentru a verifica modul în care au fost organizate acţiunile de deszăpezire şi au fost formate stocurile de materiale antiderapante, relatează News.ro.

"I-am cerut ministrului Cuc să ia toate măsurile legale pentru a-l demite pe directorul CNAIR şi să trimită acolo corpul de control", a declarat Grindeanu, la ieşirea de la Ministerul Transporturilor.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex.

Premierul s-a arătat dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.

"Am văzut o problemă legată de stocurile de materiale. De exemplu, de ce avem multe stocuri de sare, dar nu de nisip?", a spus Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat astăzi o vizită la Ministerul Transporturilor, alături de ministrul de Interne, Carmen Dan, unde a discutat cu reprezentanţii instituţiei pe tema operaţiunilor de deszăpezire.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb