Premierul slovac a prezentat la Moscova gazoductul Eastring

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 4 iunie 2015

Premierul slovac a prezentat la Moscova gazoductul Eastring

Premierul slovac Robert Fico a prezentat la Moscova un proiect de transport al gazelor naturale pe teritoriile Bulgariei, României, Ungariei şi Slovaciei, în timpul unei întâlniri cu premierul rus Dmitri Medvedev, relatează Novinite. Proiectul de gazoducte urmează să fie conectat la conducta Turkish Stream.

Noul proiect de transport al gazelor va fi pus în practică cu sprijinul şi participarea Uniunii Europene, a spus Fico, citat de Mediafax. Premierul slovac a arătat în mod clar că Slovacia caută în mod activ rute alternative pentru gazele naturale, cunoscând faptul că Rusia va renunţa la tranzitul gazelor prin Ucraina, din 2020.

România, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia au semnat un acord de interconectare a reţelelor lor de gaze naturale care să permită şi tranzitul invers, la summitul Parteneriatului Estic care a avut loc la Riga pe 22 mai.

Rusia aşteaptă o invitaţie oficială din partea statelor europene pentru a se alătura proiectului vizând construcţia gazoductului est-european Eastring, care va trece prin Slovacia, Ungaria, România şi Bulgaria, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, citat de Itar-Tass. "Aşteptăm oferte. Nu am primit încă nicio invitaţie oficială cu privire la participarea la acest proiect", a spus Alexander Novak.

Conform Agerpres, Eastring este un proiect anunţat în noiembrie la Bratislava, chiar înaintea anulării proiectului South Stream, prevede construirea unei conducte cu o lungime cuprinsă între 744 şi 1.015 kilometri, în funcţie de ruta finală. Gazoductul ar urma să aibă o capacitate de până la 20 de miliarde de metri cubi pe an. Costul estimat al proiectului este de 1,3 miliarde de euro şi ar putea deveni operaţional la finele lui 2018. România ar urma să aibă un rol-cheie în proiectul Eastring, în condiţiile în care cea mai mare parte a conductei ar urma să se afle pe teritoriul său.

În luna decembrie 2014, Gazprom a decis să abandoneze proiectul gazoductului South Stream, urmând în schimb să construiască un gazoduct spre Turcia, denumit Turkish Stream. De asemenea, directorul Gazprom, Alexei Miller, l-a informat pe vicepreşedintele CE responsabil pentru uniunea energetică, Maros Sefcovic, că tranzitul gazelor ruseşti spre UE, via Ucraina, va fi redirecţionat prin Turcia şi, în consecinţă, Europa ar trebui să se grăbească să construiască noi capacităţi de transport, pentru a putea primi gaze naturale de la un centru de distribuţie amplasat la graniţa dintre Turcia şi Grecia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb