PRESA: Atacatorul de la comisariatul din Paris ar fi trecut prin mai multe ţări europene, inclusiv România

Adina Lateş
Miscellanea / 10 ianuarie 2016

Individul ucis joi în faţa unui comisariat de poliţie din arondismentul 18 al Parisului - trei gloanţe din şase trase de doi poliţişti l-au rănit mortal - ar fi trecut prin mai multe ţări ale Uniunii Europene, printre care şi România, potrivit publicaţiei franceze Journal du Dimanche, care citează presa germană.

Poliţiştii de la secţia antitero a brigăzii criminaliste din Paris încearcă de joi să afle care i-a fost parcursul. Ei i-au cercetat telefonul mobil, în special cartela SIM, cumpărată în Germania şi activată toamna trecută, stabilind astfel că Belgacem a sosit în Franţa la 24 decembrie 2015 şi s-a deplasat de atunci pe direcţia Valenciennes-Paris-Marseille.

Poliţia judiciară a primit, de asemenea, primele răspunsuri la cererea sa de cooperare judiciară din Elveţia, Luxembourg, Germania şi din România, ţări în care, potrivit unei surse apropiate de anchetă, Belgacem s-a făcut remarcat în ultimii ani prin furturi mărunte şi infracţiuni la legislaţia cu privire la străini, sub diferite identităţi, după cum relatează Journal du Dimanche.

Potrivit Welt am Sonntag, el ar fi depus o cerere de azil în Germania, unde a şi locuit într-un cămin pentru refugiaţi.

Solicitaţi de un post de radio tunisian, apropiaţi ai lui Belgacem stabiliţi în regiunea Mahdia susţin că acesta nu aparţinea nici unei organizaţii extremiste. "El se dusese la comisariat pentru paşaportul său", insistă mama lui. "În urmă cu trei, patru zile, el ne-a telefonat pentru a ne cere să-i trimitem extrase din certificatul de naştere", confirmă tatăl său. Ei nu au însă nicio explicaţie însă pentru jurământul faţă de Statul Islamic, găsit în buzunarul său, şi nici pentru cuţitul de măcelar şi misterioasa sacoşă înconjurată de bandă adezivă şi echipată cu fir electric, care a determinat un robot de deminare să presupună prezenţa explozibililor.

Duminică dimineaţă, ministrul francez de intern Bernard Cazeneuve a afirmat:"Ceea ce ştim în prezent este că atacatorul este fără îndoială de origine tunisiană, că numele său este Tarik Belgacem şi că ar fi trecut prin mai multe ţări din Uniunea Europeană". El a adăugat că acesta nu a avut complice, potrivit le Figaro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb