Preţul energiei electrice ar putea fi calculat zonal

Alina Toma
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 8 august 2007

Preţul energiei electrice ar putea fi calculat zonal

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) va analiza, în perioada următoare, stabilirea de preţuri diferenţiate pe zone pentru energia electrică. Preşedintele autorităţii, Gergely Olosz, a precizat ieri, în cadrul unui seminar organizat de "Focus Energetic", că preţurile ar putea fi realizate pe cele opt zone de distribuţie.

Domnia sa a adăugat: "Introducerea acestor preţuri nu va avea loc până la sfârşitul aces­tui an. Preţurile zonale reprezintă o practică uzuală în ţările europene, dar noi vom face şi consultări publice pentru introducerea lor în România. ANRE trebuie să asigure un echilibru în piaţă, între interesele furnizorilor şi cele ale consumatorilor finali".

Până la introducerea noilor tipuri de preţuri, ANRE trebuie să analizeze cererile unor producători de majorare a preţurilor pentru energia electrică livrată pe piaţa reglementată. Potrivit domnului Olosz, producătorii cer să le fie recunoscute cos­turile mai mari pentru combustibilul consumat în procesul de producţie, creşterile salariale şi investiţiile de mediu. Domnia sa susţine că ANRE va analiza atent costurile şi nu se grăbeşte să dea o decizie, pentru că anumite costuri nu le-au fost recunoscute producătorilor nici în perioadele anterioare de reglementare. "Este normal ca ANRE să fie asaltat cu astfel de cereri, mai ales că s-a schimbat recent şi conducerea", a declarat domnia sa.

Printre producătorii care au solicitat majorări de preţ sunt complexurile Rovinari şi Turceni, dar şi "ElectrocentraleBucureşti". "Hidroelectrica" a anunţat că nu va cere, până la sfârşitul anului, un preţ mai mare pentru energia livrată consumatorilor captivi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb