Potrivit surselor din teritoriu, la ora actuală, preţul porumbului este colectat de marile companii achizitoare de cereale cu variaţii între 2.500 şi 3.000 lei/kg (fără TVA). Acest preţ este acceptat de agricultorii care nu au spaţii necesare pentru depozitare şi care au nevoie de bani pentru a începe o nouă recoltă. În această lună, preţul porumbului va stagna, potrivit spuselor domnului Valeriu Maier, pre-şedinte al "Nutricod".
Producţia medie înregistrată la hectar, în perioada recoltării din acest an, a fost 4.426 kg porumb.
Conform datelor Ministerului Agriculturii, în sezonul 2003/ 2004, producţia mondială de porumb va atinge un nivel de 612,5 milioane tone (+1,7%), iar consumul se va majora la 647,4 milioane tone, cu 3,1% mai mult faţa de sezonul precedent, înregistrîndu-se un deficit în balanţa mondială a porumbului de 34,9 milioane tone. Uniunea Europeană îşi va diminua producţia la un nivel de 30,73 milioane tone (-22%). UE va cunoaşte o majorare semnificativă a importului de porumb, la 4,5 milioane tone (+23%). Acest lucru ar putea însemna o oportunitate pentru producătorii autohtoni, în condiţiile unei producţii estimate de 9 milioane de tone.
Potrivit comercianţilor, importatorii au adus cantităţi prea mari de porumb, pe care trebuie să le vîndă pînă la noua recoltă. Preţul porumbului din import este situat în jurul valorii de 160 de dolari/tonă.