Primul contract de finanţare aprobat în domeniul e-sănătăţii valorează 88 milioane de lei

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 13 mai 2009

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a aprobat primul contract de finanţare în domeniul e-sănătăţii, în valoare totală de 88 de milioane lei, beneficiarul acestui proiect fiind Ministerul Sănătăţii. Proiectul "Implementarea sistemului naţional de prescripţie electronică" îşi propune să îmbunătăţească calitatea actului medical şi să optimizeze costurile serviciilor medicale, prin implementarea sis­temului naţional de prescripţie electronică.

Potrivit Agerpres, acest lucru presupune monitorizarea în timp real a necesarului şi consumului de medicamente în România, eliminarea erorilor de medicaţie şi a fraudelor din actualul sistem de prescripţie, implementarea unui sistem de control/supervizare a prescripţiei, prelucrarea şi schimbul de informaţii medicale şi accesul cetăţenilor la servicii de sănătate de calitate. Prescrierea electronică reprezintă un sistem suport care susţine medicul în actul medical de prescriere a medicamentului prin suportul de decizie şi informaţia necesară, asigură transferul electronic al prescrierii către farmacist şi creează baza naţională de date pentru în­registrările electronice ale medi­camentelor prescrise.

Beneficiarii proiectului vor fi cele 44 de Case de Asigurări de Sănătate, aproximativ 30.000 medici şi 5.350 farmacii care au contract cu casele judeţene de asigurări de sănătate, dar şi cei aproximativ 12 milioane de asiguraţi în sistemul asigurărilor de sănătate din România. Potrivit MCSI, asistenţa nerambursabilă în cadrul acestui proiect este de 71 milioane de lei.

În prezent, un număr de aproximativ de 35 de proiecte ale unităţilor sanitare publice sunt în procesul de evaluare în vederea finanţării din fonduri structurale, proiectele fiind depuse în cadrul operaţiunii 4 "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar"- la nivel local

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb