PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT Impact vrea să strângă 245 milioane de lei

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 4 ianuarie 2022

Impact vrea să strângă 245 milioane de lei

Operaţiunea are drept scop finanţarea planurilor de dezvoltare ale companiei

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) vrea să strângă de la investitori 245 milioane de lei, printr-un plasament privat ce a început astăzi şi se va încheia în data de 21 ianuarie, a anunţat compania printr-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Impact oferă spre subscriere cel mult 350 de milioane de acţiuni, la un preţ de 0,7 lei/titlu, din care 0,25 lei reprezintă valoarea nominală unitară, restul fiind primă de emisiune, după cum reiese din raportul companiei.

În vară, acţionarii dezvoltatorului imobiliar aprobaseră delegarea Consiliului Impact să decidă şi să implementeze majorarea capitalului social al companiei prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni. De asemenea, s-a aprobat ca boardul să poată decide restrângerea sau ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi pentru subscrierea noilor titluri.

"Majorarea capitalului social are ca scop finanţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional", se arată într-o rezoluţie a Consiliului Impact din luna septembrie a anului trecut.

Subscrierea în plasamentul privat se face în baza metodei "primul venit, primul servit" (FIFO) în baza formularului de subscriere, în lei sau euro - în echivalent lei la cursul de schimb anunţat de Banca Naţională a României, valabil în ziua efectuării subscrierii. Operaţiunea de piaţă este intermediată de Swiss Capital.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Impact Developer & Contractor a raportat venituri din vânzarea proprietăţilor de 135,35 milioane de lei, în scădere cu 19% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, cu 43% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2020.

La data de 5 iulie a anului trecut, Gheorghe Iaciu deţinea circa 60% din companie, în timp ce Adrian Andrici avea aproape 16% din Impact Developer & Contractor.

Evaluarea bursieră a dezvoltatorului imobiliar se ridică la 1,1 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. primul venit,primul servit...cred ca e deja servit cineva,au fost negocieri,probabil intra cineva cu greutate ca nu renunta Iaciu la procente de florile marului

    inseamna ca el stie ca are proiecte viabile daca accepta sa vina altul si el sa se dilueze dupa ce cumpara chiar el la pretul asta(el,Pandele,tot aia) 

    partea cu plasamentul,xxx investitori,asta e doar formalism

    altfel nu-l anuntau cu cateva minute inainte de start daca le ardea sa intre oricine 

    1. Primul comentariu inteligent pe care il vad in sectiunea de comentarii a acestui ziar

      Nu e primul, dar intr-adevar e inteligent.

      baieti destepti „elvetienii” astia de la swiss?

    Felicitari, Impact! Felicitari domnule Iaciu.

    O miscare bine gandita si din timp pregatita … asa se face treaba.  

    De observat ca acest MCS cu aport in numerar se face la o capitalizare bursiera a Impact foarte apropiata de maximul istoric.  

    Asa procedeaza un actionar majoritar care gandeste pe termen lung, cunoaste valoarea si potentialul propriei companii si nu accepta sa se dilueze la evaluari derizorii.  

    Comparati acum cele de mai sus cu recentele listate pe AeRO.  

    Doua exemple concrete: 

    1. MAM Bricolaj … situatia e de asa natura la MAM, urmare a felului cum Gavan a gestionat afacerea si relatia cu actionarii, incat acesta pare ca nici nu mai are curaj sa demareze MCS cu aport in numerar, desi drepturile de preferinta sunt incarcate in platforma de luni de zile 

    2. Norofert … care pare sa nu rateze nicio ocazie sa mai faca o gafa. Conducerea / actionarul majoritar au gandit indelung si au propus la recenta AGA din decembrie un MCS cu aport in numerar, ca apoi tot ei sa realizeze brusc ca la capitalizarea bursiera scazuta din prezent, un MCS mai mult incurca decat ajuta compania. 

    Solutia gasita de NRF: ei propun, ei resping, trimitand inca un mesaj de indecizie in piata, de parca de asta au nevoie compania si actionarii sai.  

    IMP a avut in trecut o perioada foarte dificila, din care a reusit sa se ridice … insa doar dupa ce actionarul majoritar si conducerea au fost schimbate.

    La MAM sau NRF asa ceva este nepractic. Ar fi insa de dorit o schimbare de atitudine.  

    1. Daca la NRF evenimentul anului pentru cotatie a fost ca nu se mai face majorare,va imaginati cata incredere mai are piata ca aia e companie de'growth'.

      la fel si la MAM si o sa vedem dupa subscrieri si la altele care sunt in plina procedura 

      SAFE a venit cu un comunicat intempestiv cu prognoze megaoptimiste pe 2022 desi e complet neuzual sa le arunci la momentul asta....doar ca....mai erau cateva zile din prima etapa a subscrierii si ghici ce ca pretul in piata era in unele zile sub cel din prima etapa si mult sub cel din a doua! 

      S-a terminat cu modelul asta dati-ne voi bani cand si cum vrem ca dupa aia mai vedem noi daca va aratam ceva de ei 

      se grabesc toti sa ia cat mai multi bani pana nu trece ceva timp si vad investitorii ca nu s-a ales nimic de precedentele sume atrase

      pare ca s-au terminat banii de aruncat pe fereastra,cei cu riscul total in sange o sa prefere specula curata unde e lichiditate decat asteptarile zadarnice de la companii care promit diverse si fac mai deloc 

      Daca doresc sa cumpar 100 act.le iau din oferta sau din piata.Cum ma sfatuiti?

      Dacă nu ești pe lista intermediarul nu pori subscrie în oferta. E plasament privat

    Pare o companie supraîndatorată - faptul ca au luat un credit de 5 mil euro în decembrie pt rostogolirea unor creanțe scadente, plus emisiunile de obligațiuni în derulare, m-ar pune în garda. Teoretic, la nivelul lor 5 mil euro trebuiau găsiți prin conturi, chiar dacă vânzările conform rezultatelor pe T3 sunt slabe rău.

    Deci, incotro?

    1. INCOTR-O , D-LE de la NR 3 ??? LASA-MA SA-TI RASPUND EU , ALT ACTIONAR IMPACT , DIN ANUL 2004 , INCOACE !!! PARI UN BAIAT BUN , INSA PUTIN PANICOS !!! NICI O GRIJE SA NU-TI FACI , IN PRIVINTA EMISIUNILOR DE OBLIGATIUNI , DERULATE DE COMPANIE DE-A LUNGUL TIMPULUI !!! EU STIU LUCRURI DIN INTERIOR , PE CARE PUTINA LUME LE STIE IN ROMANIA , SI BINE FAC CA-TI SPUN UNA : O INFORMATIE '''''' PRIVILEGIATA ''''''', PE CARE NU TREBUIE SA O CUNOASCA NEAPARAT , ORICE MURITOR !!! TI-O SPUN , FIINDCA NU E NIMIC DE RAU AICI , NUMAI DE BINE : MAJORITATEA OBLIGATIUNILOR '''''' IMP '''''', IESITE PE PIATA , INDIFERENT LA CE DOBANZI , SI PE ORICE PERIOADA , AU FOST DE FAPT CUMPARATE TOT DE IACIU , SI DE APROPIATII LUI , DESIGUR CA IN NUME PROPRIU , BANII VOR AJUNGE TOT IN MAINILE LUI , CACI EL A IMPRUMUTAT PROPRIA LUI COMPANIE !!! OMUL ACESTA , INTENTIONEAZA SA FACA DIN FIRMA IMPACT , UN IMPERIU IN VIITOR , CU IESIRE PESTE NISTE ANI , IN AFARA TARII , BANI SA AI , CA FRONT DE LUCRU , GASESTI !!! FARA SA VREA , FARA SA-SI DEA SEAMA , IDIOTUL ALA DE NICUSOR DAN , I-A DAT SI AI DA O MANA DE AJUTOR , DE-A LUNGUL ANULUI 2021 , ACESTA NEDAND NICI O APROBARE DE CONTRUCTII NOI , IN BUCURESTI , SUB DIFERITE PRETEXTE !!! DE FAPT , MOCARTANUL ASTEAPTA SPAGA DE LA DEZVOLTATORII IMOBILIARI , PENTRU ORICE NOUA SEMNATURA , LA FEL CUM A FACUT LA UN MOMENT DAT , SI GABRIELA FIREA !!! ACEST LUCRU , PRINTRE ALTELE , V-A FACE CA IMOBILELE SA SE VANDA LA PRETURI SI MAI MARI , CEL PUTIN IN BUCURESTI , IN PERIOADA URMATOARE !!! DAR , NU E NUMAI BUCURESTIUL , PE HARTA IMPACT !!! VOM TRAI , SI VOM VEDEA , CE SE MAI INTAMPLA IN CONTIUNARE !!! DAR GHEORGE IACIU , E CA O MAIMUTA CARE SE PLIMBA PE O SARMA LA 1000 DE METRII INALTIME !!! VORBA VINE !!! A BAGAT MUNTI DE BANI IN COMPANIA ASTA , SI E INTERESUL LUI , CA LUCRURILE SA MEARGA BINE !!! CAND DUMNEATA , D-LE DE la NR 3. VEI PIERDE DIN SCADEREA ACTIUNII CATEVA MII DE LEI , EL V-A PIERDE ZECI DE MILIOANE DE LEI !!! ASTA PE HARTIE , INTR-O ZI !!! IMPACT E O COMPANIE CU ADEVARAT CAPITALISTA , UNDE UN ACTIONAR , NU UN SPECULATOR , E BINE SA RAMANA ANI S-AU CHIAR ZECI DE ANI !!! CACI , NU SE STIE DE UNDE SARE IEPURELE , LA UN MOMENT DAT !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb