Privatizarea societăţilor agricole va fi coordonată de către un comitet special al ADS

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 3 ianuarie 2011

Procesul de privatizare sau administrare până la vânzare a societăţilor comerciale agricole care deţin în exploatare terenuri cu destinaţie agricolă va fi coordonat de către un comitet special, format din reprezentanţi ai ministerelor Agriculturii şi Finanţelor şi Agenţiei Domeniilor Statului (ADS). Comitetul va coordona şi operaţiunile de concesionare sau arendare a terenurilor proprietate publică şi privată a statului, aflate în exploatarea acestor societăţi, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobată de Guvern.

Această nouă structură, denumită Comitetul de privatizare, concesionare şi arendare, va înlocui Consiliul de Administraţie al ADS.

Atribuţiile, componenţa şi numărul de membri ai comitetului vor fi stablite de Guvern în termen de 30 zile, interval în care procesul de privatizare a societăţilor comerciale agricole, de administrare şi concesionare sau arendare a terenurilor va fi coordonat de preşedintele Agenţiei Domeniilor Statului.

Ordonanţa mai stabileşte că ADS este condusă de un preşedinte şi un vicepreşedinte, care trebuie să îndeplinească anumite criterii de performanţă incluse în contractul de muncă şi a căror activitate este evaluată semestrial de o comisie desemnată de ministrul de resort, potrivit Mediafax.

Modificările sunt argumentate de Guvern prin faptul că Agenţia Domeniilor Statului, deşi finanţată integral de la bugetul de stat, este condusă de un consiliu de administraţie, organism colectiv de conducere, care stabileşte asupra modului de utilizare a creditelor bugetare, în contradicţie cu prevederile Legii finanţelor publice, conform cărora creditele bugetare sunt gestionate de către ordonatorul de credite, care este conducătorul instituţiei publice.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cred ca se va privatiza nimic. In primul rand pentru ca nu exista interesul din partea celor care au administrat sau vor administra portofoliul privatizabil, existenta acestui portofoliu cat mai mare fiind chezasia existentei locurilor lor de munca. In al doile rand, experienta inaintasilor care de ani de zile sunt anchetati de organele in drept pentru multe din privatizarile anterioare, in mod subiectiv influenteaza o retinere in a incheia noi tranzactii.

    Si nu in ultimul rand, orice schimbare - organizatorica, de lideri sau de conceptie - isi pune amprenta pe modul de actiune al celor care trebuie sa ia sau sa indeplineasca anumite decizii.

    Oricum, pana nu vom invata din experienta ca esential este ca pamantul sa fie lucrat de catre cei care pot sa o faca cu adevarat - si acesta sa fie criteriul primordial - vom continua cu starea actuala, cu contracte incheiate si reziliate si mai ales, cu suprafete de teren multe si prost lucrate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb