Pro Agro cere discuţii imediate despre reducerea TVA la carne

V.B.
Companii #Agro-alimentar / 2 iunie 2014

Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale, susţine Alex Jurconi, preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a anunţat că nu va introduce pe agenda discuţiilor cu FMI subiectul reducerii TVA la carne şi la preparatele din carne. Această declatraţie ne face să credem că reprezentanţii ministerului nu au toate datele necesare pentru a înţelege punerea în aplicare, de urgenţă, a acestei măsuri. Şi mai mult, prin amânarea discuţiilor legate de reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne, statul se face vinovat de adâncirea evaziunii fiscale şi de condamnarea la faliment a producătorilor şi procesatorilor români", se arată în comunicat.

Alex Jurconi a declarat: "Cerem statului să trateze cu mai multă seriozitate reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne şi să discute punerea în aplicare a acestei măsuri, cu FMI. Le cerem reprezentanţilor Ministerului de Finanţe organizarea imediată a unor grupuri de lucru mixte, formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai asociaţiilor profesionale, în care să se dezbată acest subiect. Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale".

Reprezentanţii Pro Agro mai susţin că orice zi care trece nu face decât "să adâncească încrengătura evaziunii fiscale şi să ducă, tot mai aproape de faliment, producătorii şi procesatorii de bună credinţă".

Ce nu vede statul este că producătorii şi procesatorii noştri nu se luptă doar cu un TVA mult prea mare pentru posibilităţile lor. Aceştia sunt suplimentar presaţi de concurenţa cu producătorii de carne din Ungaria, unde TVA s-a redus la 5%. Evaziunea fiscală, competiţia neloială şi concurenţa producătorilor şi procesatorilor din Ungaria fac din reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne o prioritate naţională", conchide comunicatul.

Reducerea TVA la carne şi preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România. De aceea, Campania "Taie TVA" este susţinută de Federaţia Naţională Pro Agro, împreună cu membrii săi (asociaţii profesionale reprezentative din domeniul productiei si procesării carnii): Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) şi Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), în parteneriat cu Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb