Procurorii DIICOT cercetează eventualele nereguli din Afacerea Sterling

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 mai 2009

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a demarat cercetări în dosarul Sterling, fiind în faza actelor premergătoare, pentru a stabili dacă există nereguli în această afacere, au declarat, ieri, pentru NewsIn, surse judiciare. Până la acest moment, anchetatorii nu au început urmărirea penală faţă de vreo persoană, au mai spus sursele citate.

Agenţia Română pentru Resurse Minerale (ANRM), care este reprezentantul Guvernului în aceste contracte petroliere, a acuzat compania Sterling Resources că nu deţine nici autorizaţia de mediu, nici cea de construcţie, necesare des­făşurării activităţii. Gelu Mărăcineanu, preşedintele ANRM, a declarat, în cadrul comisiei de anchetă din Camera Deputaţilor, că Sterling şi-a desfăşurat activitatea, de la semnarea acordului din august 2007 şi până în noiembrie 2008, fără a avea autorizaţia de construcţie. Agenţia a mai aflat că societatea nu are autorizaţie de mediu, pentru explorare geologică. Sterling a prezentat un acord de mediu, pentru lucrări de prospecţiuni, în loc de o autorizaţie de mediu, care era necesară pentru lucrările de explorare şi evaluare a producţiei, pe care le-a des­făşurat.

În cadrul audierilor aceleiaşi comisii, de la sfârşitul lunii aprilie, vicepreşedintelui Sterling, Stephen Birrell, i s-a cerut să explice de ce în nota de fundamentare a contractului există alte date privind resursele petroliere din perimetrele concesionate în Marea Neagră, decât cele deţinute de ANRM. Potrivit estimărilor Agenţiei, resursele petroliere din Marea Neagră concesionate Sterling Resources ar fi mai mari decât cele ştiute până acum, mai precis de 50 miliarde metri cubi gaze şi de 278 milioane tone ţiţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb