Producătorii agricoli mai au de primit de la Ministerul Agriculturii încă 2.084 miliarde ROL

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 12 ianuarie 2006

Producătorii agricoli mai au de primit de la Ministerul Agriculturii încă 2.084 miliarde lei vechi, în contul subvenţiilor din 2005, a declarat directorul direcţiei Buget Finanţe din Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), Miron Moldovan.

"Ministerul Agriculturii a efectuat plăţile pentru subvenţiile alocate anul trecut pînă la data depunerii deconturilor, adică 19 decembrie", a precizat Moldovan, citat de Rompres.

Suma restantă include toate plăţile care trebuie efectuate, pînă la data de 9 ianuarie, pe sectoarele vegetal, zootehnic, echipamente, credite agricole şi prime de asigurări, dar şi banii pentru anumite programe, care au fost prevăzuţi a fi plătiţi în bugetul anului 2006 (echipamentele de muls achiziţionate conform HG785). Potrivit directorului MAPDR, în anul 2005, subvenţiile plătite producătorilor agricoli au fost de 21.187 miliarde lei vechi, faţă de 20.605,8 miliarde lei vechi în 2004. "Circa 25% din valoarea totală a subvenţiilor acordate de MAPDR în 2005, peste 5.053 miliarde lei vechi, au fost plătite în sectorul vegetal pentru decontarea bonurilor valorice necesare achiziţionării sămînţei, îngrăşămintelor chimice şi pesticidelor pentru suprafeţele însămînţate în toamna anului 2004 şi primăvara anului 2005", a precizat Moldovan. În sectorul vegetal, alte 2.517 miliarde lei vechi reprezintă decontările bonurilor valorice acordate pentru achiziţionarea sămînţei, îngrăşămintelor chimice, pesticidelor şi motorinei necesare înfiinţării culturilor din toamna lui 2005. Producătorii agricoli din sectorul zootehnic au primit, anul trecut, peste 3.400 miliarde lei vechi, suma acoperind subvenţiile destinate livrării cărnii de pasăre, porc, vită şi oaie pentru procesare, precum şi a laptelui de capră şi oaie. Pentru laptele de vacă livrat la procesare pînă în luna noiembrie 2005 inclusiv - circa 10,71 milioane hectolitri - crescătorii au primit stimulente cifrate la peste 2.035 miliarde lei vechi. Potrivit directorului MAPDR, în 2005, au fost alocate sume importante pentru despăgubirea producătorilor agricoli afectaţi de fenomenele meteorologice nefavorabile, pentru achiziţionarea utilajelor şi maşinilor agricole, pentru seminţele certificate folosite în campania de toamnă 2004 şi primăvara lui 2005, dar şi pentru sprijinul de un milion de lei/ha rămas restanţă din campania de toamnă 2004 pentru înfiinţarea culturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb