Producătorul de bere "Bermas" Suceava a adus randamente de 20% investitorilor

S.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 noiembrie 2010

Producătorul de bere "Bermas" Suceava a adus randamente de 20% investitorilor

Investitorii care s-au orientat, în intervalul analizat, către acţiunile producătorului de bere "Bermas" Suceava (simbol bursier BRM), au dat lovitura, situându-se pe primul loc în topul celor mai inspiraţi investitori de la Bursa de Valori Bucureşti. Compania a adus cele mai bune randamente, acţiunile sale înregistrând o apreciere lunară de aproape 20%.

Metalul galben a fost şi el în topul randamentelor oferite investitorilir, după ce şi-a accelerat creşterile în ultima lună, până aproape de 8%, în condiţiile în care cererea a dat semne de revigorare, preţul aurului urcând la nivelul 143 de lei/gram, potrivit datelor afişate, vineri, de BNR.

Şi casele de amanet au profitat de creşteri, urcând uşor preţurile oferite la aurul de 14 karate şi 18 karate, cu scopul de a atrage potenţialii clienţi. Astfel, pentru un gram de aur de 14 karate, casele de amanet oferă în schimb circa 71 de lei, în timp ce în cazul aurul de 18 karate, preţurile urcă la 91 de lei.

Moneda naţională a înregistrat în ultima lună deprecieri, astfel că cei care nu s-au decis pentru vreun tip de plasament au înregistrat o devalorizare a economiilor cu 0,91%. Moneda euro s-a apreciat până în jurul pragului de 4,31 lei, în condiţiile în care dolarul a staţionat şi el faţă de moneda naţională.

Şi cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au pierdut în medie, în intervalul 26 octombrie - 26 noiembrie, 12,32%, indicele BET-FI, care le reprezintă, abia depăşind 21.000 de puncte.

Pieţele de capital au avut de suferit în ultima perioadă, în condiţiile creşterii aversiunii la risc pe fondul acceptării pachetului de salvare de urgenţă de către Irlanda. Astfel, cei care s-au orientat către portofolii similare indicelui BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, au înregistrat o scădere de 4,32%, în vreme ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni, a scăzut cu 7,36%, până la 450 de puncte.

Investitorii care s-au orientat către fondul "FDI Carpatica Global", au beneficiat de cel mai mare câştig din categoria fondurilor mutuale, înregistrând în perioada menţionată o creştere cu 1,57% a sumei investite iniţial.

Mai puţin mulţumite au fost persoanele care au preferat să constituie depozite în euro, Banca Comercială Carpatica sau ATE Bank înregistrând totuşi cele mai mari randamente la această categorie de plasament, de circa 0,29%. În schimb, tradiţionaliştii care şi-au deschis depozite în lei au înregistrat scăderi de peste 0,25%, Emporiki Bank fiind cea care a oferit cea mai bună dobândă de pe piaţă.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb