Producţia de energie pe biomasă poate atrage investiţii germane

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 iunie 2015

Producţia de energie pe biomasă poate atrage investiţii germane

Biomasa este o sursă de energie importantă în România, care poate atrage investiţii germane semnificative, valorificarea deşeurilor făcându-se numai cu utilaje performante, a declarat, ieri, Sebastian Gromig, şeful secţiei Economice a Ambasadei Germaniei la Bucureşti, într-un seminar de specialitate.

La rândul său, Sebastian Metz, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), a comentat: "Producerea energiei din surse regenerabile este o temă foarte actuală, inclusiv în cadrul iniţiativei europene 2020. În România, există un potenţial mare pentru producerea de energie din surse regenerabile, dar este nevoie de fonduri. Dorim să prezentăm companiilor germane piaţa energetică din România pentru că eficientizarea ei este foarte importantă. Dorim să facem România atractivă investitorilor germani care doresc să încheie inclusiv parteneriate cu firme locale".

Potrivit Agerpres, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, susţine că sectorul de biogaz are, în România, un potenţial extraordinar, regăsit la nivelul comunităţilor mici şi mijlocii din ţară în anumite servicii care pot fi motoare de dezvoltare în economie, precum turismul, mica industrie, agricultura şi industria agroalimentară. "Din punctul meu de vedere, potenţialul acesta poate fi valorificat printr-un program naţional, dedicat biomasei şi biogazului, dar şi prin relaţii directe între firme cu performanţă în domeniu, precum cele germane", a precizat domnia sa.

De altfel, ANRE îşi propune o campanie de informare a consumatorului final din România în ceea ce priveşte utilizarea energiilor din surse regenerabile, campanie care va demara la începutul anului 2016 şi care se va desfăşura pe parcursul a doi ani. Important pentru ANRE este ca această campanie să ajungă la consumator "pentru a-i schimba comportamentul, pentru a înţelege avantajele asupra traiului cotidian şi asupra bugetului familiei prin măsuri simple de eficienţă energetică".

Proiectul promovat de AHK România se adresează firmelor româneşti şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul energiilor regenerabile şi are ca scop promovarea pe plan local a sistemelor şi produselor germane din acest domeniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb