Profitul net al Electrica a crescut cu 17% în 2015

A.M.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 martie 2016

Grupul Electrica a înregistrat, anul trecut, un profit net de 482 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de perioada similară a anului anterior, potrivit unui comunicat al companiei.

Iuliana Andronache, director general al Electrica SA, a declarat: "Rezultatul financiar al companiei s-a îmbunătăţit într-un mod consistent comparativ cu anul precedent, fiind influenţat în special de un rezultat pozitiv al segmentului de furnizare şi de o îmbunătăţire a rentabilităţii segmentului de distribuţie. Investiţiile realizate în reţelele noastre de distribuţie, în tehnologie şi, desigur, în oameni, se văd deja în performanţele noastre operaţionale".

Profitul atribuibil acţionarilor Electrica SA, excluzând partea atribuibilă acţionarilor minoritari ai filialelor, este de 362,7 milioane lei, cu 22% mai mare decât în anul anterior, conform datelor Electrica.

Consiliul de Administraţie al Electrica a avizat şi a înaintat spre aprobarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 27 aprilie 2016 propunerea de a distribui un dividend brut în valoare de 0,86 lei pe acţiune pentru exerciţiul financiar încheiat la 31 decembrie 2015, mai informează raportul.

Profitul operaţional a fost de 569 milioane lei în acelaşi interval de timp, mai mare cu 11,4% comparativ cu anul precedent.

Veniturile Grupului Electrica în anul 2015 au atins 5.503 milioane lei, în creştere cu 459 milioane lei comparativ cu 2014, în condiţiile în care veniturile din segmentul de distribuţie au crescut cu 138 milioane lei, iar cele din activitatea de furnizare (excluzând veniturile din certificate verzi) cu 281 milioane lei.

Cheltuiala cu achiziţia de energie electrică la nivel de Grup a crescut cu 370 milioane lei, la 2.719 milioane lei anul trecut, majorarea fiind rezultată din creşterea cantităţilor furnizate.

În acelaşi interval, cheltuielile cu salariile şi beneficiile angajaţilor au scăzut cu 76 milioane lei, la 663 milioane lei.

În 2015, Electrica a distribuit aproximativ 17,1 TWh, în creştere cu 5% faţă de 2014, către un număr de aproximativ 3,65 milioane de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb