Proiectul de Hotărâre privind plafonarea preţului gazelor, retras

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 23 iulie 2018

Proiectul de Hotărâre privind plafonarea preţului gazelor, retras

Teodorovici: "Vom discuta despre un astfel de subiect când toţi vom fi pregătiţi"

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat, vineri, la Constanţa, că a fost scoasă de pe site-ul ministrului Hotărârea de Guvern privind plafonarea preţului gazelor, spunând că acest subiect va fi dis-cutat atunci când "toţi vom fi pregătiţi".

Eugen Teodorovici a declarat: "Acest subiect nu-l discutăm, l-am scos de pe site şi vom discuta despre un astfel de subiect când toţi vom fi pregătiţi. Când vom înţelege ce înseamnă să ai concurenţă în piaţa reală, să înţelegem de ce ar trebui să facem acest lucru şi multe altele. (...) Având cei doi operatori din piaţă, asta nu înseamnă concurenţă şi e de manual acest lucru şi e de manual şi cum se întâmplă lucrurile în piaţă".

El a precizat că dintre cei doi operatori, la unul statul deţine 100%, iar la altul are 70%, iar tarifele cresc în mod nejustificat şi investiţiile pe care cele două companii le-au asumat nu sunt respectate.

Ministrul Finanţelor a afirmat: "Pentru mine, ca stat, interesul este nu de a face cele două companii profit, ci de a lăsa în economie un preţ care să încurajeze dezvoltarea economică. O astfel de limitare în timp sau pentru o perioadă de timp poate să aibă beneficii pentru consumatorii casnici şi pentru consumatorii industriali. Adică exact în partea noastră de economie. Şi lucrurile pot sa fie foarte bune. Repet, dacă ar fi o concurenţă reală, lucrurile ar sta altfel. Dar poate o să vedeţi şi nişte cifre, cam cât produc, cam cât ar trebui să coste, cum variază, cum cresc preţurile pe rând, unul o dată, celălat revine, creşte celălalt preţul după aceea şi se aliniază unul după celălalt şi le cresc nejustificat".

Întrebat dacă Consiliul Concurenţei s-a sesizat în aceste cazuri, Teodorovici a răspuns: "Nu ştiu. Şi mai ales cei care sunt în Consiliul de Administraţie din partea statului acolo. Ştiţi că sunt delegaţi acolo oameni din ministere, mi se pare că au fost obosiţi la şedinţele respective".

Ministerul Finanţelor a anunţat, miercuri, că propune plafonarea la 55 lei/Mwh a preţului gazelor naturale din producţia internă la producători până la data de 30 iunie 2021, afirmând că o astfel de măsură este necesară pentru "eliminarea efectelor negative asupra consumatorilor cas-nici, având în vedere că după 1 aprilie 2017 s-a liberalizat complet preţul de vânzare a gazelor naturale, iar tendinţa de creştere a fost continuă şi constantă".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Un cretin.

    1. Un obosit

    cand vor fi pusi sa plateasca daunele provocate investitorilor la bursa acesti politicieni cretini (bani/puscarie), asta se numeste manipulare, el nu e singurul din guvern, au fost vre o 4 astfel de manipulari in ultimi 2 ani. ce face asf ul?

    noi nu avem timp sa urmarim fiecare stire si sa tranzactionam in cunostinta de cauza, cand se fac astfel de afirmatii se opresc de la tranzactionare emitenti afectati, se informeaza investitori in mod public sa fie egalitate de sanse si sa se tranzactioneze in cunostinta de cauza, nu prin inside-trading. 

    si vor dezvoltarea bursa?

    or sa dispara si aia de acum, am retras peste 70% astept oportunitatea, numai ca cretinul mi a sters vr o 5% din profit intr o zi asa ca mai astept 2-3 luni sa recuperez aceasta pierdere. si eram unul destul de activ si cu un portofoliul intre cei mari.  

    1. mda, si eu sunt in aceiasi situatie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb