Proiectul de Lege privind Codul administrativ, adoptat

M.D.
Politică / 11 iunie 2018

Proiectul de Lege privind Codul administrativ, adoptat

Senatul a adoptat, astăzi, cu 85 de voturi "pentru", 21 de voturi "împotrivă" şi 11 abţineri, proiectul de lege pentru elaborarea Codului administrativ. Acesta prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate şi, de asemenea, că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială.

În timpul dezbaterilor, a avut loc un conflict între senatorul PSD Claudiu Manda şi senatoarea USR Florina Presadă.

Presadă a susţinut că acest Cod administrativ este este un proiect foarte costisitor pentru români, iar nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă cei chemaţi să ia aceste decizii "nu ar fi avut de plătit pe cei care slujesc".

"După amendamentele adoptate în Comisia specială pentru Codul administrativ, am aflat că este şi un proiect foarte costisitor pentru români, pentru că ne costă pensiile speciale pentru primari o sută şi ceva de milioane de euro anual pentru cei care au avut minim un mandat. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil dacă cei chemaţi să ia aceste decizii nu ar fi avut de plătit pe cei care slujesc aparatului de partid. Cum ar fi fost posibil un miting ca cel din weekend?", a spus Presadă.

În replică, preşedintele de şedinţă, senatorul PSD Claudiu Manda, i-a tăiat microfonul senatoarei USR Florina Presadă şi a făcut referire la o expresie jignitoare pe care deputatul PSD Liviu Brăiloiu i-a adresat-o acesteia într-o şedinţă din plenul Camerei Deputaţilor, în decembrie 2017.

"Rugămintea colegilor era să vă adresez rugămintea de a cere scuze PSD-ului pentru jigniri. Nu cred că o să o faceţi, motiv pentru care rămâne cum a spus domnul Brăiloiu. Vă rog să mergeţi în bancă", a spus Claudiu Manda.

Ulterior, Presadă i-a spus lui Manda: "Avem o problemă că nu aveţi bun simţ. Aveţi foarte multe senzaţii, când ar trebui să aveţi certitudini".

Senatul a avut calitate de primă Cameră sesizată, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaţilor. Ulterior, proiectul de lege merge spre promulgare la preşedinte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb