Putem accesa fonduri europene pentru interconexiunea reţelelor de gaze

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 19 mai 2009

Putem accesa fonduri europene pentru interconexiunea reţelelor de gaze

Comisia Europeană (CE) ar putea finanţa, în 2009 şi 2010, cu 320 milioane euro, proiecte privind construcţia de conducte şi aprovizionarea cu gaze naturale, care sunt localizate şi în Româ­nia, prin pachetul european de redresare economică. CE a lansat, ieri, un apel de proiecte pentru domenii-cheie din infrastructura energetică, precum interconectarea reţelelor de energie, ferme eoliene offshore şi depozite de captură a carbonului, care fac parte din programul european de redresare economică şi pentru care ar putea aloca 3,98 miliarde euro. Potrivit NewsIn, proiectele pot fi depuse până pe 15 iulie 2009, iar CE anticipează că primele acorduri de grant vor fi semnate înainte de finalul acestui an.

Printre proiectele eligibile localizate inclusiv în România, se numără gazoductul Nabucco, pentru care contribuţia CE este estimată la 200 milioane de euro, coridorul de gaz dintre România şi Ungaria - pentru care CE ar putea aloca 30 milioane de euro, infrastructură şi echipamente care permit inversarea fluxului de gaz, în cazul întreruperii pe termen scurt a aprovizionării cu gaz - 80 milioane euro, şi interconexiunea dintre Bulgaria şi România, tot în domeniul gazelor - 10 milioane euro.

Proiectul gazoductului european Nabucco, de 3.300 km, va ocoli Rusia, pentru a reduce astfel dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc. Ţările implicate în acest proiect sunt Austria, Ungaria, Bulgaria, Germania şi România.

"Finanţarea disponibilă va avea rolul de a asigura şi grăbi investiţiile din sectorul energetic. În plus, fondurile alocate proiectelor vor avea un impact direct asupra economiei UE şi a încadrării în muncă. De asemenea, finanţarea va îmbunătăţi securitatea aprovizionării în statele membre cele mai vulnerabile. Criza în domeniul gazelor de la începutul acestui an a arătat vulnerabilitatea Europei în ce priveşte aprovizionarea cu gaze", a declarat comisarul european pentru energie Andris Piebalgs.

Fondurile UE pentru energie în perioa­da 2009 şi 2010 se cifrează la 3,98 miliarde euro, din care 2,36 miliarde euro vor fi dirijate pentru proiecte în domeniul infrastructurii de gaz şi electricitate, 565 milioane euro vor fi pentru proiecte de energie eoliană offshore, iar 1,05 miliarde euro pentru proiecte de captare şi depozitare a carbonului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb