Rabla 2011: Aproape 95.000 de maşini casate şi circa 21.400 autovehicule noi cumpărate

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 27 septembrie 2011

Cu două luni înainte de încheierea Programului "Rabla" din acest an, raportarea Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP) arată că, până la ora actuală, au fost casate 94.310 autovehicule mai vechi de zece ani, iar numărul maşinilor noi cumpărate a ajuns la 21.393 de unităţi. Potrivit datelor prezentate ieri, într-o conferinţă de presă, de către Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor, până în prezent au fost alocate de către Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) 120.000 de tichete valorice, din care 108.600 au fost deja transmise colectorilor autorizaţi.

Numărul maşinilor preluate de către colectori a ajuns la aproape 95.000, iar din numărul total de autovehicule noi cumpărate (circa 21.400 unităţi), 7.918 unităţi sunt producţie autohtonă. Ministrul Mediului a atras atenţia celor care deţin tichete valorice nefolosite până la acest moment că data-limită de utilizare este 23 noiembrie, iar deconturile se pot obţine până cel târziu la 12 decembrie a.c., la fel ca şi în cazul programului destinat tractoarelor.

Laszlo Borbely a spus: "Anul acesta, după previziunile noastre, vor fi casate până la 120.000 de maşini. În momentul de faţă, sunt distribuite către colectori 108.600 de unităţi. Tichetele valorice se depun la colectorul validat până la 23 noiembrie, iar decontul se va face până la 12 decembrie. Atrag atenţia celor care au aceste tichete valorice să le valorifice pentru că altfel expiră valabilitatea lor. Nu mai amânăm data-limită ca data trecută. La tractoare am pornit în 12 septembrie, iar ultima cerere de decontare se face cel târziu la 25 noiembrie. Ultima decontare va fi până în 12 decembrie".

În 2010, prin Programul Rabla s-au casat 189.323 autoturisme uzate şi s-au achiziţionat 62.550 autoturisme noi, dintre care 25.263 de producţie autohtonă.

Deţinătorii de autoturisme mai vechi de 10 ani se pot adresa firmelor colectoare, în vederea casării acestora. Ca şi anul trecut, cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei, iar pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult trei astfel de tichete.

Conform Direcţiei Regim Permise Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), numărul de autovehiculule noi înmatriculate, în primele opt luni ale anului, a ajuns la 11.078 unităţi, în creştere cu 10,28% faţă de acelaşi interval din 2010, în timp ce pe segmentul de autoturisme noi s-a înregistrat o majorare de 3,26%, până la 8.747 unităţi.

Potrivit sursei citate de Agerpres, în august cea mai vândută marcă a continuat să fie Dacia, cu 2.151 unităţi, în scădere cu 27,18% comparativ cu luna similară din 2010, când se consemnau 2.954 unităţi vândute.

Pe de altă parte, proprietarii de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se pot înscrie în Programul de stimulare a înnoirii Parcului naţional, în perioada 12 septembrie - 10 noiembrie 2011, valoarea totală a programului pentru 2011 ridicându-se la circa 12,2 milioane de euro (51,6 milioane lei).

Cuantumul primei de casare este de cel mult 17.000 lei, fără ca aceas-ta să depăşească 40% din preţul de achiziţie, preţ care nu include TVA, al tractorului nou sau al maşinii agricole autopropulsate noi.

Solicitanţii eligibili în program sunt producătorii agricoli care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor. Este vorba despre persoane fizice şi moştenitorii acestora, precum şi persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale. Acestea trebuie să fie înregistrate în Registrul agricol, Registrul fermelor, Regis-trul plantaţiilor viticole, Registrul naţional al exploataţiilor, alte evidenţe funciare, care exploatează terenuri agricole şi/sau deţin, cresc ori exploatează animale, după caz, individual sau în forme de asociere care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei agricole primare.

De asemenea, sunt eligibile persoanele juridice române care deţin în proprietate tractoare şi/sau maşini agricole autopropulsate uzate înmatriculate/înregistrate pe numele lor, unităţi administrativ-teritoriale, unităţi şi instituţii de învăţământ, unităţi aparţinând cultelor recunoscute în România, instituţii publice, operatori economici şi organizaţii neguvernamentale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb