RADET a reluat furnizarea de căldură şi apă caldă către cele 1.600 de apartamente

Elena Deacu
Companii #Energie / 2 aprilie 2015

RADET a reluat joi furnizarea de apă caldă şi căldură către cei circa 2.800 de bucureşteni care au rămas de marţi fără aceste utilităţi din cauza faptului că regia nu şi-a plătit datoriile către furnizorul de gaze.

"În cursul zilei de joi, 2 aprilie 2015, RADET Bucureşti a reluat furnizarea agentului termic către consumatorii arondaţi următoarelor centrale termice de cvartal: CT 9 - 10 Mărăşeşti din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 22 - 24, Sector 4 - (1.137 apartamente) şi CT 11 Mărăşeşti din Bulevardul Dimitrie Cantemir nr.15, Sector 4 - (467 apartamente). Reluarea furnizării agentului termic a fost făcută după finalizarea negocierilor purtate de Directorul General al RADET Bucureşti, Ion - Gabriel Tănase, cu reprezentanţii GDF Suez Energy România SA. În apartamentele din zonele afectate, căldură şi apă caldă vor fi resimţite la parametri normali, în maxim două ore", potrivit unui comunicat emis de RADET.

Circa 2000 de bucureşteni din cartierul Tineretului, o grădiniţă şi o policlinică au rămas fără apă caldă şi căldură marţi din cauza faptului că RADET nu şi-a plătit facturile la gaze, având restanţe de 17 milioane lei, a declarat Cornel Pieptea, unul dintre viceprimarii Bucureştiului, în cadrul şedinţei de Consiliu General. Acesta spune că furnizorul de gaze a sistat pentru început furnizarea de combustibil pentru punctul termic Mărăşeşti aflat pe bd. Cantemir nr. 22-24 dar ar putea fi oprită furnizarea gazelor şi pentru alte puncte termice.

RADET a confirmat că furnizarea de gaze către punctul termic Mărăşeşti a fost închisă din cauza unor datorii către furnizorul de gaze, 13 blocuri unde locuiesc circa 2.800 de bucureşteni fiind afectate. S-a ajuns în această situaţie deoarece de la 1 martie RADET are conturile poprite de către ELCEN în proporţie de 100%, iar în primele două luni ale anului au fost poprite 95%.

De asemenea, şi sediul central al RADET, furnizorul de apă caldă şi căldură al Capitalei, a rămas fără apă caldă şi căldură începând de luni deoarece regia are restanţe la gaze.

"Am ajuns în situaţia tragic-comică în care sediul central al RADET, furnizorul de apă caldă şi căldură al Capitalei, a rămas chiar fără apă caldă şi căldură deoarece regia are restanţe de milioane de lei la gaze. Acesta este doar începutul. Momentul în care sute de mii de cetăţeni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apă caldă şi căldură, deşi au facturile plătite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai puţin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi închise urgent, întrucât nu respectă condiţiile legale de siguranţă şi securitate. Iar dacă la situaţia descrisă mai sus adăugăm somaţiile trimise săptămânal de furnizorii de energie electrică şi gaze privind restanţele de zeci de milioane de lei şi faptul că RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului în care se află această regie", a declarat Pieptea, luni.

Acesta îi solicită primarului Sorin Oprescu să cheme la discuţii conducerile ELCEN, RADET şi reprezentanţii Guvernului pentru a găsi o soluţie pe termen scurt la aceste probleme. În caz contrar, cetăţenii vor rămâne cât de curând fără căldură şi apă caldă, spune Pieptea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb