Raliul Argeşului revine în calendar după aproape un deceniu

M.S.
Miscellanea #Auto / 17 aprilie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Raliul Argeşului, una dintre competiţiile de tradiţie ale automobilismului românesc, va reveni după 9 ani în calendarul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop şi va deschide sezonul 2019, potrivit anunţului oficial făcut astăzi, într-o conferinţă de presă, arată un comunicat al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Competiţia se va desfăşura în perioada 2-4 mai, iar una dintre marile surprize pregătite de organizatori este faptul că piloţii vor avea ocazia din nou să îşi arate priceperea atât în zona stadionului ''Nicolae Dobrin'' din Piteşti, acolo unde va avea loc proba specială, dar şi la poalele Transfăgărăşanului.

De altfel, traseul raliului se întinde în unele dintre cele mai importante zone turistice ale judeţului, de la barajul Vidraru, la Curtea de Argeş şi Cetatea Poenari.

''Suntem bucuroşi că putem continua tradiţia automobilismului sportiv, repunând pe harta naţională Raliul Argeşului, după 9 ani. Îmi face o deosebită plăcere să reînnoim acest nobil sport, iar desfăşurarea acestei competiţii extraordinare onorează judeţul Argeş şi în egală măsură pe noi toţi. Suntem onoraţi să fim parteneri la acest mare eveniment sportiv şi aşteptăm un număr cât mai mare de argeşeni, dar şi de iubitori de automobilism din toate colţurile ţării să fie prezenţi, să descopere Argeşul'', a declarat Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, partenerul oficial al competiţiei.

La evenimentul organizat de DTO Rally Team este aşteptat un număr de aproximativ 80 de echipaje, aceasta fiind şi limita maximă admisă de regulamentul particular.

Norris Măgeanu, în prezent preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, a fost cel care a organizat ultima ediţie a Raliului Argeşului, în 2010.

''Mă bucur atât ca argeşean, cât şi ca preşedinte al federaţiei, pentru că o competiţie care a fost tot timpul la înălţime se întoarce. Cu siguranţă toată suflarea motorsportului are aşteptări mari şi cu siguranţă va ieşi un eveniment deosebit'', a afirmat preşedintele FRAS.

Unul dintre principalii candidaţi la câştigarea etapei va fi Vali Porcişteanu, vicecampion naţional în sezonul trecut şi campion în 2011.

Acesta va beneficia de o nouă maşină de concurs pentru 2019, un Citroen C3 R5, cu care speră să îl învingă pe rivalul său de la Cluj-Napoca, Simone Tempestini.

''Nu pot decât să spun că aştept enorm startul, sunt motivat să obţin cele mai bune rezultate în acest an, iar gândul că voi fi acasă îmi oferă încredere'', a afirmat cel mai bine cotat pilot al Argeşului.

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2019 va avea în total opt etape în 2019.

După runda din Argeş, sezonul va continua cu cele din Arad, Bacău, Harghita, Sibiu, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb